Conform unui raport recent realizat, a fost înregistrată o creştere importantă a numărului de infecţii în mănăstirile din Grecia, cu mii de cazuri între călugări şi mai multe zeci dintre ei fiind internaţi în unităţile de terapie intensivă.

Jumătate din populația de pe muntele Atos este infectată

Muntele Athos este o zonă de interes deosebit, aici 50% din populaţie fiind infectată.

În mănăstirea Petrinou Dasou din Thessaly a fost înregistrat un deces asociat Covid-19, în timp ce 25 de persoane au fost spitalizate. Câţiva dintre cei internaţi provin de la mănăstirea

Meteora.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță, semnal de alarmă. "Tulpina Delta e ca vărsatul de vânt"

În Agios Nektarios din Aegina, au fost înregistrate 16 cazuri de îmbolnăvire, iar în mănăstirile din Evros şi Evia a fost confirmat câte un deces.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În altă ordine de idei, între mănăstirile în care au fost respectate recomandările sanitare se numără Evangelismos din Halkidiki şi Agios Ioannis Sourotis, unde toţi călugării au fost vaccinaţi.

Muntele Athos sau Atos este un munte și o peninsulă în nord-estul Greciei, în regiunea grecească Macedonia Centrală, unde își au locul 20 de mănăstiri, 12 schituri și o mulțime de chilii călugărești ortodoxe, în care trăiesc mai mult de 1500 de monahi ortodocși.

8 călugări au decedat pe Muntele Athos[Sursa foto: PixaBay]

Femeile nu au acces pe muntele Athos

Accesul pe cale terestră pe teritoriul Republicii Autonome a Sfântului Munte nu este permis, decât pentru autorități. Pe Muntele Athos, nu este permis accesul femeilo r.

Citeste si: Un bărbat a murit după ce a fost respins de 43 de spitale pline cu cazuri COVID-19

Intrarea pe Sfântul Munte se face, de regulă, cu feribotul, fie din portul de la Uranopoli, aflat lângă Turnul Bizantin (pentru coasta de vest), fie de la Ierrisos (pentru coasta de est). Înainte de îmbarcare, toți vizitatorii trebuie să fi obținut un diamonitirion, în alfabet grec, Διαμονητήριο, o formă de viză bizantină care este redactată în limba greacă și datată folosind calendarul iulian, fiind semnată de către patru secretari ai unor mănăstiri importante. Se atestă permisiunea de acces pe Sfântul Munte și de cazare în mănăstirile de acolo, pe durata pelerinajului.

Pentru obținerea diamonitirion-ului, membrii clerului trebuie să dețină, în prealabil, binecuvântarea Patriarhului de la Constantinopol.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si