Masura a fost luata pentru ca cei mai multi dintre ei nu au trecut testele de control. in consecinta, au fost catalogati incapabili sa poarte o arma.

Doar 30 de ofiteri din cei 130 de membri ai fortelor de politie din Alvarado au reusit sa treaca de testele de control pentru folosirea armelor de foc.

Prin urmare, Miguel Angel Yunes Linares, guvernatorul statului Veracruz, a decis sa lase intreg departamentul fara arme de foc.

Purtatorul de cuvant al guvernatorului a confirmat faptul ca actiuni similare au avut loc si in alte localitati, cum ar fi Ixtaczoquitlan, Ciudad Mendoza si Pueblo Viejo.

Totusi, anumiti oficiali locali l-au acuzat pe Yunes Linares ca le-a luat oamenilor legii putina protectie pe care o aveau impotriva crimei organizate din Veracruz.

Acum, ei sunt nevoiti sa se lupte cu infractorii folosind prastiile si pietrele.

Bogar Ruiz Rosas, primarul din Alvarado, a protestat impotriva dezarmarii politiei locale. El a organizat un eveniment simbolic de predare a armelor, in cadrul caruia le-a inmanat politistilor noile lor „instrumente de lucru”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Rosas a afirmat ca majoritatea politistilor nu a trecut testele din cauza ca departamentul este alcatuit, in mare parte, din proaspeti recruti.

„Guvernatorul a luat decizia de a le lua armele, ceea ce il descalifica complet, fiindca aceasta decizie ne incalca autonomia. Pentru noi, este clar ca este vorba de o chestiune politica.

Trebuie sa continuam sa ne facem datoria in mod profesionist, asa cum am facut-o si pana acum”, le-a spus primarul reporterilor.

Fotografii cu politisti din Alvarado purtand noile arme si filmari cu primarul Ruyz Rosas inmanandu-le politistilor au devenit virale pe platformele sociale.

Acest lucru a starnit reactia guvernului din Veracruz.

Intr-o declaratie oficiala, guvernatorul Angel Yunes Linares i-a avertizat pe politistii din Alavarado ca nu pot continua sa isi faca datoria neinarmati fiindca acest lucru este impotriva legii. Mai mult, daca o fac, ar putea fi trasi la raspundere.

Insa, daca sunt folosite cum trebuie, prastiile nu sunt tot niste arme? in plus, n-ar fi prima data cand politistii mexicani se lupta cu infractorii folosind prastii.

In 2007, peste 60 de prastii le-au fost inmanate ofiterilor din orasul de granita Tijuana, un loc cu criminalitate ridicata.

Armele de foc ale politistilor fusesera confiscate de soldatii armatei, in urma acuzatiilor ca politistii ar fi in cardasie cu traficantii de droguri.

 

Sursa: Incredibilia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si