Totul a avut loc pe data de 20 decembrie, în jurul orei 12:00, atunci când o femeie în vârstă de 73 de ani, din Sibiu, a fost sunată pe telefonul fix. Persoana de la celălalt capăt al firului s-a prezentat ca fiind fiul ei.

Vocea de la capătul firului i-a spus femeii că a suferit un accident grav pe gheaţă şi că urmează să fie operat. Mai mult, acesta i-a spus că preţul intervenţiei este de 15.000

de euro.

Citește și: FOTO- Cum arată casa în care a copilărit cea mai bătrână mamă din România? Adriana Iliescu a locuit într-un conac boieresc de invidiat

Mai mult, acesta i-a cerut femeii să verifice câţi bani are în casă. Imediat, femeia  a procedat conform indicaţiilor „fiului”, dezvăluind-i că deţine 30.000 de lei și 3.200 de euro.

Un medic fals a venit să ridice personal banii

Bătrâna nici nu terminase de vorbit că fiul fals i-a spus că medicul care urmează să-l opereze va veni personal să ridice banii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Totodată, bărbatul i-a spus femeii să nu închidă telefonul şi să nu apeleze pe altcineva.

Fiind foarte îngrijorată de starea fiul ei, femeia a pus banii într-un plic şi i l-a oferit presupusului medic.

Citește și: Bărbatul care a dat cu maşina peste fratele său şi peste tatăl său a fost trimis în judecată. El își acuză părinții și fratele că l-au agresat

Oamenii legii de la departamentul de investigații criminale din cadrul Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.

Polițiștii atrag atenţia că, în astfel de situaţii,  oamenii trebuie să-şi păstreze calmul şi să-şi sune imediat rudele, pentru a vedea dacă veştile sunt adevărate sau nu.

„Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini”, au transmis reprezentanții Poliţiei Sibiu, potrivit Mediafax.

Citește și: Un consilier local a fost snopit în bătaie cu levierul. Bărbatul din Vaslui este în stare gravă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si