Close sidebar
Close sidebar

Indemnizația de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți a intrat în vigoare. Marcel Ciolacu: „Acordăm și facilități fiscale pentru părinți”

A intrat în vigoare indemnizația de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți. Premierul României a anunțat și facilități fiscale pentru părinți.

Ana-Maria Costea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Părinții de gemeni, tripleți și multipleți vor avea noi beneficii. Guvernul a adoptat normele metodologice de aplicare a OUG nr. 164/2022. 

Actul normativ prevede suplimentarea cu 50% a indemnizaţiei lunare pentru copiii născuţi din sarcini gemelare, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil în condiţiile prevăzute de lege.

Citește și: EXCLUSIV: ”Românii nu numai că sunt dezorganizați dar sunt și risipitori”- Explicațiile psihologului pentru buzunarele goale ale românilor abia întorși din vacanțe

Indemnizația de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți a intrat în vigoare

Potrivit normelor metodologice, majorarea se acordă și în cazul copiilor născuți în timpul în care părinții primesc deja indemnizația pentru creșterea altui copil.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Părinții vor beneficia și de unele facilități fiscale prin majorarea nivelului de la care pot fi impozitate veniturile ce pot fi obținute de părinte în perioada concediului pentru creșterea copilului. Plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.512 lei.

„Majorăm nivelul de venituri supuse impozitului în perioada concediului de creştere a copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.500 de lei”,

a spus Marcel Ciolacu, în ședința de guvern de joi.

Citește și: VIDEO- S-a aflat cu cât cresc pensiile din ianuarie 2024. Anunțul oficial făcut de ministrul Finanțelor: ”Sunt bani pentru creşterea pensiilor”

Hotărârea adoptată de Executiv asigură aplicarea prevederilor prin care a fost transpusă în legislaţia naţională Directiva (UE) 2019/1158/19 privind echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată a părinţilor şi îngrijitorilor şi de abrogare a Directivei 2010/18/UE a Consiliului  şi care vizează repartizarea echitabilă a responsabilităţilor de îngrijire a copilului între bărbaţi şi femei, asigurarea unui echilibru între viaţa profesională

şi cea privată a acestora şi creşterea posibilităţii ca părintele care nu a solicitat iniţial concediu pentru creşterea copilului să îşi exercite acest drept.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI