Spitalele din India sunt pline, pacienții duc lipsă de oxigen și de medicamente, persoanele infectate mor pe străzi, în drum spre unitățile medicale, ambulanțele sunt insuficiente iar crematoriile nu mai fac față. Dimensiunea dezastrului este atât de mare încât miile de cadavre sunt incinerate în crematorii improvizate, amplasate în parcuri, parcări și pe străzile mai multor orașe.

Pacienți tratați pe paturi de carton 

Pe lângă toate acestea, într-unul dintre spitalele din India, în spațiul care seamănă cu un depozit, unii pacienți stau întinși pe paturi din carton. Există medicamente în număr limitat,

iar unii pacienți s-au plâns că au fost examinați de medici o dată sau de două ori în trei zile.

Citeste si: Criza din India, un pericol pentru restul planetei. A fost atins un nou record de morți din cauza COVID-19

Doar astăzi, miercuri 5 mai, India a înregistrat cel mai mare număr de morți într-o singură zi de când a început pandemia COVID-19. Cu 3.780 de decese în ultimele 24 de ore, numărul total de decese a ajuns la 226.188.

Astfel, miercuri au fost raportate 382.315 de cazuri noi de COVID-19, un trend în scădere în ceea ce privește noile îmbolnăviri.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Totalul cazurilor de coronavirus se ridică acum la 20.665.148 în India, cu 3.487.229 cazuri active. Până în prezent, au fost vaccinați doar 16 milioane de indieni, potrivit ANI.in.

Cu toate acestea, se crede că adevăratele cifre sunt mult mai îngrijorătoare, atât în cazul deceselor, cât și al cazurilor noi. Potrivit unei anchete realizate de postul de televiziune NDTV, doar în ultima săptămână, în New Delhi, au existat cel puțin 1.150

de decese care nu au fost incluse în cifrele oficiale. De asemenea, alte investigații au indicat exemple similare în toată țara, nu doar în capitală.

India abia mai face față situației actuale generată de criza de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Incredibil! Paturi de carton într-un spital COVID

Cadavre incinerate în crematorii improvizate în parcuri și parcări

În aceste condiții, oamenii sunt disperați, iar cei care și-au pierdut rudele au apelat la instalații improvizate în aer liber pentru îngroparea și incinerarea în masă a persoanelor decedate, după ce casele de pompe funebre au fost copleșite de numărul mare de morți. Astfel, cetățenii au început să construiască crematorii în parcuri, în parcări și pe străzi pentru a-și putea înmormânta persoanele dragi. Totodată, se caută în continuare locuri în care acest ritual să aibă loc.

Cel mai trist este faptul că există mult prea multe trupuri neînsuflețite care sunt incinerate în capitala indiană, încât autoritățile au primit cereri de a începe tăierea copacilor din parcuri pentru a fi folosiți la rugurile funerare.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezvăluiri emoționante despre povestea sa de dragoste cu Cristina Pucean: „Numai Dumnezeu ne poate despărți. Simt că este jumătatea mea.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce arată rezultatul examenului medico-legal în cazul tinerei ucisă de urs. Ce i-a provocat moartea Mariei Diana- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si