Simptomele în cazul femeii s-au făcut remarcate la jumătatea lunii august. Acestea erau febră, frisoane, dureri de cap, dezorientare. Aceasta a fost internată la ATI.

Infecția cu virusul West Nile continuă să facă victime. O femeie din Sibiu a fost infectată. Ce simptome a avut aceasta

Infecția cu virusul West Nile continuă să facă victime. O femeie din Sibiu a fost infectată. Ce simptome a avut aceasta

[Sursa foto: PixaBay]

O anchetă a fost pornită de către autorități. Acestea au stabilit faptul că pacienta nu a călătorit în zone "cu activitate cunoscută a populației de țânțari sau în alte țări". 

Citește și: VIDEO- Țânțarii, rezistenți la insecticide. "West Nile poate îmbrăca de la forme simple ca o răceală, până la manifestări de meningită și encefalită"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

În urma unui comunicat DSP Sibiu, rezultatul pozitiv a ieșit pe data de 24 august, pentru setul 1 de probe de laborator, potrivit Antena3.ro

Cât de periculos este virusul West Nile?

Tudor Ciuhodaru, medic la UPU Iași, a explicat ce presupune infectarea cu virusul West Nile.

„De reținut este că principala cale de transmitere la om este prin înțepătura țânțarilor. Virusul nu poate fi transmis prin contact fizic, atingere sau sărut! Transfuziile pot fi o sursă de infecție.

Practic orice persoană, indiferent de vârstă înțepată de țânțari este predispusă la infectarea cu virusul West Nile însă probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură este totuși redusă.

90% dintre cei infectați nu prezintă simptome însă manifestările pot fi diverse începând de la cele asemănătoare unei simple răceli până la semne de meningo-encefalită. 1 din 150 de persoane infectate cu virusul West Nile dezvoltă simptome severe de boală.

Riscul de îmbolnăvire severă și deces este mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiențe imune. Simptomele pot persista pe perioada mai multor săptămâni iar efectele neurologice pot fi permanente”,  a

explicat medicul de la UPU Iași, pentru Știrile Kanal D.

Care sunt recomandările reprezentanților INSP?

Reprezentanții INSP (Insititutul Național de Sănătate Publică) recomandă următoarele lucruri: trebuie să evităm să ne expunem la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi.

Este recomandat să utilizăm substanțe chimice repelente pentru țânțari, să împiedicăm pătrunderea țânțarilor în casă, prin plasele de protecție la ferestre, să asigurăm desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei, să îndepărtăm recipientele de apă stătută, dar și gunoiul menajer din gospodărie.

Citește și: Două persoane din Iași și Pașcani, infectate cu virusul West Nile. Care sunt recomandările Direcției de Sănătate Publică


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si