Volatilitatea rublei a provocat creșteri pe fondul sancțiunilor occidentale. Declarația vine din partea Ministerului Economiei.
Prețurile tuturor produselor au crescut brusc în ultimele zile, de la legume, zahăr, alimente la haine și electrocasnice.
Citeste si: Ucrainenii au alungat armata lui Vladimir Putin din 11 localități din Herson. Oficialii acuză rușii că au blocat evacuarea din Mariupol şi au confiscat ajutorul umanitar
Dar inflația săptămânală a încetinit după
o creștere semnificativă, date arătate de serviciul de statistică Rosstat, fapt ce a dat motiv băncii centrale să ia în considerare reducerea dobânzilor.
Dobânda ar putea fi redusă în Rusia
Banca centrală a declarat că s-ar putea să reducă dobânda cheie de la nivelul actual de 17%.
Inflaţia săptămânală din Rusia a scăzut la 0,20% în săptămâna încheiată pe 15 aprilie, de la 0,66% cu o săptămână mai devreme, ducând creşterea preţurilor de consum de până acum la 11,05%, a spus Rosstat.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Rusia susține că sute de mine ar fi ajuns să plutească liber în Marea Neagră
Analiştii chestionaţi de Reuters la sfârşitul lunii martie au estimat, în medie, că inflaţia pentru 2022 se va accelera la 23,7%, cel mai ridicat nivel de după 1999.
Citeste si: Producătorii europeni de parfumuri şi cosmetice se confruntă cu o penurie de materii prime din cauza războiului din Ucraina
Producătorii europeni se confruntă cu o penurie de materiale pentru producție
Producătorii europeni de parfumuri şi cosmetice se confruntă cu o penurie de hârtie, sticlă şi unele uleiuri şi alcooluri cheie, deoarece invadarea Ucrainei de către Rusia adaugă noi perturbări ale lanţurilor de aprovizionare pentru produse de frumuseţe, ducând la creşterea preţurilor, pe fondul cererii puternice, transmite Reuters.
Citeste si: Cât de mult depinde România de Rusia? Ce resurse importăm de la ruși și putem lua din alta parte