Georgiana Grimm, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Inflația a scăzut la 9,4%, iar alimentele s-au scumpit cu aproximativ 12%

„Să încep cu veștile bune sau cu cele rele? Voi începe cu cele bune pentru că sunt mai puține. Avem trei alimente care s-au ieftinit. Este vorba despre ulei, care costă cu 2 lei mai puțin față de anul trecut, făina este mai ieftină cu 12% și mălaiul s-a ieftinit cu 4 procente, în rest avem numai scumpiri indiferent că vorbim despre alimente sau mărfuri nealimentare.

În ceea ce privește alimentele, avem scumpiri la zahăr de 30%, ouă și carne de 20%, la fel și la margarină, dar per total la alimente scumpirile sunt de 12 procente. Dacă vorbim de facturi, vedem scumpiri de 20% și biletul de avion s-a scumpit față de anul trecut, tot cu douăzeci de procente.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Prețurile au crescut și în cazul cosmeticelor și detergenților. Partea bună este că față de începutul anului, inflația per total a scăzut la 9,4% față de 15% cât era la începutul anului. De altfel, trebuie menționat faptul că BNR se așteaptă ca până la finalul acestui an să avem o inflație de 7%.”, transmite Georgiana Grimm, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si