Informația care cutremură planeta! Rusia lucrează de 6 ani pentru a descoperi un vaccin împotriva coronavirusului
Rusia a anunțat marți că a înregistrat un vaccin împotriva coronavirusului, fiind astfel prima țară care a făcut acest lucru.
Rusia ar fi lucrat la vaccinul împotriva coronavirusului în ultimii şase ani, potrivit şefului Fondului Suveran al Țării.
Rusia a declarat că activitatea sa din ultinmii ani în ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin pentru Ebola şi MERS -a ajutat în dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, un virus care a apărut în China la sfârşitul lui 2019. „Am avut norocul că noul coronavirus a fost foarte aproape de MERS, aveam aproape gata un vaccin pentru MERS.
Citeste si: Patru percheziţii în Giurgiu, la persoanele suspectate că au spart casa fiului lui Niculae Bădălău
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Organizația Mondială a Sănătății afirmă că în prezent nu este disponibil un vaccin sau tratament pentru MERS, dar spune că există mai multe în curs de dezvoltare. În decembrie 2019 a fost prima dată când SUA au aprobat un vaccin împotriva Ebola.
RDIF a declarat marți că producția vaccinului său contra coronavirusului, denumit „Sputnik V" pentru piețele externe, este de așteptat să înceapă în septembrie. Instituția a adăugat că a primit deja cereri preliminare pentru peste 1 miliard de doze de vaccin din 20 de țări. Rusia, împreună cu partenerii sträini, „sunt deja pregătiți să producă peste 500 de milioane de doze de vaccin pe an în cinci țări, iar planul este să crească capacitatea de producție", a preczat Kirill Dmitriev.Citeste si: Avertismentul economiştilor: Când va veni adevărata criză financiară în România?
Dmitriev a spus că vaccinul ar putea fi disponibil pentru utilizare la scară largă până în a noiembrie. "Oamenil foarte sceptici nu vor avea acest vaccin şi le dorim mult noroc în dezvoltarea lor", a spus el.
Cu toate acestea, există nenumărate îndoieli cu privire la eficacitatea şi siguranța sa, având în vedere că trebuie să parcurgă încă studiile clinice din faza 3 la scară mai mare, iar datele din studiile clinice anterioare nu au fost făcute publice.