Capitala țării și multe alte orașe din România au fost împânzite cu diverse reclame ale studiourilor de videochat. Acestea sunt aproape peste tot, pot fi văzute mai ales în zonele centrale, pentru ca reclamele să fie observate de câți mai mulți oameni. De obicei, se specifică principalul avantaj – acela că fetele pot câștiga bani mai mulți decât la alte locuri de muncă, respectiv că salariile ajung și la 5.000

de dolari lunar.  

Citeste si: Ouă roșii vopsite natural: Rețeta-minune pentru Paște pe care trebuie să o păstrezi

Sunt multe femei care fac videochat, numărul lor era în jur de 100.000 acum doi ani, dar acum a depășit 300.000, la cele peste 3.000 de studiouri din țară. Printre angajate se află foarte multe studente, care au învățat ce înseamnă să fii "model de videochat" din dorința de a fi independente financiar și de a avea banii necesari pentru a-și plăti singure facultatea.

Limba engleză la nivel mediu este absolut esențială în acest job. Pentru a-și pregăti angajatele, un studio de videochat poate oferi cursuri gratuite de limba engleză pentru ca fetele să dobândească cunoștințele de bază, necesare pentru a conversa cu utilizatorii din străinătate.

Citeste si: Când se vor programa examenele de licență și dizertație? Anunțul ministrului Educației

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Desigur aceste cursuri sunt doar pentru fetele care semnează contractul. Este un avantaj oferit de studio pentru pregătirea angajatelor, în scopul ca acestea să poată comunica cu utilizatorii din America de Nord sau din Europa- spanioli, francezi, italieni, etc.

Astfel de discuții online prin intermediul camerei web cu străinii oferă fetelor oportunitatea de a-i ține cât mai mult online, astfel câștigurile sunt mai mari. Fiecare utilizator trebuie să plătească pentru conversația pe care o are cu un model de videochat.

În concluzie, fetele care caută un loc de muncă sau care vor să-și schimbe actualul job pentru a câștiga mai mulți bani, sunt interesate de asemenea joburi. În general, videochat-ul nu este pentru oricine, pentru că este creat pentru fetele care își asumă consecințele ce apar din cauza expunerii lor în mediul online, expunere care atrage atât de multe discuții controversate, bârfe, cu privire la faptul că videochat-ul nu este o meserie respectabilă.

Multe fete aleg acest job doar o perioadă de timp scurtă, apoi cu banii economisiți își îndreaptă atenția spre alte domenii. De regulă ele lucrează în videochat cam 5-6 ani, când sunt mai tinere, de pildă în anii studenției, apoi renunță și cu banii pe care i-au câștigat decid să-și deschidă o afacere.

Citeste si: Orban, de Ziua Internaţională a Romilor: Vă chem să sprijiniţi eforturile pe care le facem pentru a opri răspândirea coronavirusului

Ce tip de afaceri își pot face fetele cu banii câștigați din jobul la videochat? Multe fete învestesc bani în deschiderea unei firme, altele investesc în carieră. De exemplu, unele deschid saloane de înfrumusețare, de manichiură și coafură, de spa, altele fac carieră în muzică sau alte domenii în care au talent, sau abilitățile necesare de a profesa.

De asemenea, fetele se orientează spre sectorul imobiliar, spre modă, etc.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Videochat-ul este și o rampă de lansare în mediul artistic. Deja se știe că multe vedete au pozat nud, aceasta fiind un mod de a se face cunoscute și de a avea mai mulți fani. În România, se pare că asta ajută foarte mult în cariera artistică.

Deja faptul că se discută atât de mult despre ce este sau nu moral, probabil nu mai contează când vine vorba de carieră sau de nevoia de a supraviețui – când ai datorii mari sau rate colosale la bancă. Unii ar spune că a poza nud într-o revistă, nu este același lucru cu a face videochat și din anumite puncte de vedere au dreptate. Nu trebuie confundate lucrurile, mai ales când motivele pentru care fac diferite lucruri diferă. Desigur unii spun că fac artă, alții că este vorba despre un job normal și nu despre unul imoral.    

Un lucru este sigur când vine vorba despre videochat: asta nu este o meserie care se practică doar în România. Ea este legală și în alte țări ale lumii de foarte mulți ani, nu doar la noi. În plus, s-a tot spus că în țara noastră se practică legal, cu semnarea de contracte, care sunt apoi înregistrate și cu impozite plătite la ANAF.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si