Ciclonul din Marea Neagră este foarte activ în aceste zile în zona ţărilor riverane din jumătatea estică a mării. Cea mai afectată regiune este nordul Turciei, unde ciclonul se menţine pe aceeaşi poziţie şi chiar se intensifică, dar va determina ploi abundente și în sudul Rusiei.

Citeste si: VIDEO| A fost înregistrată cea mai ridicată temperatură de până acum în Europa

"Este foarte activ şi la momentul acesta. Nu numai prin cantităţi importante de apă, prin furtuni, prin frecvente descărcări electrice, vijelii. Este foarte violent, într-adevăr",  a declarat Alina Şerban, meteorolog ANM la Antena 3.

România scapă de ciclon, dar veștile nu sunt bune

Circulația maselor de aer face ca România să scape de prezența ciclonului, dar ne trezim, în schimb, cu masa de aer foarte cald prezentă în momentul acesta pe partea de sud a continentului european, cu un maxim de intensitate.în zona Spaniei.

"Acest ciclon nu va afecta România. Într-adevăr, în partea centrală a Mării Negre se regăseşte un nucleu de presiune scăzută denumit ciclon, dar fără legătură cu ciclonul tropical, care determină astfel de fenomene, în mod deosebit, cantităţi importante de apă, prin poziţia pe care o are deasupra Mării Negre, deci foarte multă umezeală. În România, nu, pentru că aşa cum spuneam, poziţia lui se regăseşte în zona centrală a Mării Negre, afectează jumătatea estică a Mării Negre.

În România, în schimb, nu va ajunge, nu îl ajută ciculaţia care este de această dată sud-vestică", a explicat meteorologul ANM.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Noi alerte de vreme extremă în România. 11 județe, sub avertizare de la ANM

Potrivit specialistului, în România va ajunge și se va intensifica masa de aer cald, prezentă în momentul acesta pe partea de sud a continentului european, cu un maxim de intensitate, în zona Spaniei, unde, în zilele următoare temperaturile maxime vor atinge 45-46 de grade.

Din nou 40 de grade în România de marți încolo

"La începutul săptămânii viitoare, în mod deosebit, se va intensifica şi în zona ţării noastre. Încă de sâmbătă vom avea în zona ţării noastre, în partea de sud-vest, codul galben de caniculă a fost restrâns pentru câteva judeţe. Deci sâmbătă se va extinde din nou. Începe cu temperaturi de 35 de grade, de caniculă în partea de vest a teritoriului, duminică în extindere, în sud şi în vest", a precizat Alina Serban.

Citeste si: Prognoza meteo august 2021: Cum va fi vremea la mare şi în restul ţării?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Luni şi marţi în extindere în toată ţara şi mai mult decât atât, în intensificare. "Marţi ne aşteptăm la temperaturi maxime de 37-39 de grade, deci din nou disconfort termic accentuat pentru jumătatea de sud-vest a ţării".

Nici restul teritoriului nu va sta prea bine, pentru că această masă de aer cald va cuprinde toată ţara şi va determina vreme călduroasă în celelalte regiuni, adică temperaturi de peste 30 de grade, a mai spus meteorologul ANM la Antena 3.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si