Înghețata este desertul preferat de milioane de oameni în întreaga lume, însă Italia l-ar putea interzice după miezul nopții. Așadar, turiștii și localnicii care își doresc să savureze o înghețată delicioasă după miezul nopții pe străduțele din Italia, trebuie să se grăbească. 

Noua lege, încă neoficială, ar urma să fie aplicată doar într-o anumită zonă a Italiei.

Înghețata interzisă după miezul nopții pentru a combate „viața de noapte sălbatică”

Zona în care înghețata ar putea fi interzisă după miezul nopții este Milano și, mai exact, cartierele cele mai populare din acest oraș. Din Milano ar urma să dispară nu doar înghețata în diverse arome, ci și mâncarea pe care turiștii sau localnicii o pot lua la pachet.

Citește și: VIDEO- Se deschide Târgul de Paște de la Craiova! Albă-ca-Zăpada și cei șapte pitici au cucerit inimile turiștilor

oameni care mananca inghetata

Măsura ar urma să intre în vigoare începând din luna mai 2024 și până la începutul lunii noiembrie, la final de sezon.

[Sursa foto: Freepik]

Măsura uluitoare a fost luată pentru a „combate viața de noapte sălbatică” și cu dorința de a le oferi locuitorilor zonelor afectate liniște. Cu toate acestea, oamenii au început să se revolte după ce au auzit vestea șocantă.

Viceprimarul Marco Granelli a afirmat că a primit mai multe plângeri de la localnicii care nu se pot odihni din cauza petrecerilor continue de la terasele și cluburile deschise până la ore târzii în noapte, conform The Guardian.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Se pare că singura soluție pentru a potoli din „viața de noapte sălbatică” este interzicerea vânzării mâncării la pachet. Aici se încadrează până și mult iubita pizza.

Această măsură ar trebuie să îi bage în case pe oameni începând cu ora 12 în noapte.

Într-o postare a viceprimarului pe rețelele de socializare, acesta a explicat că prin noua regulă se va găsi mult doritul echilibru „între distracție și pace, sănătatea oamenilor și activitatea economică liberă a comercianților și antreprenorilor”.

Barurile și restaurantele vor fi obligate să închidă terasele începând cu ora 00:30 în timpul săptămânii, iar în weekend începând cu ora 01:30.

Măsura ar urma să intre în vigoare începând din luna mai 2024 și până la începutul lunii noiembrie, la final de sezon.

femei care mananca inghetata

Zona în care înghețata ar putea fi interzisă după miezul nopții este Milano.

[Sursa foto: Freepik]

Italienii nu văd cu ochi buni noua decizie

Chiar dacă cei de la conducere consideră că aceasta ar fi cea mai bună decizie pentru a restabili pacea pe străduțele din Milano, mai mulți italieni se opun noii reguli.

Spre exemplu, Marco Barbieri, un reprezentant al asociației comercianților, a declarat că „oamenii nu vor mai fi fericiți”, în contextul în care ar urma ca ei „să nu se mai poată bucura de o plimbare și de o înghețată”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: O noapte de cazare în Mamaia a ajuns să coste cât una în Dubai! Prețurile au luat-o razna înainte de minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

Primarul Giuseppe Sala a inițiat întâlniri cu reprezentanții comercianților la discuții pentru găsirea unor soluții alternative care să satisfacă toate părțile.

Înghețata ar urma să fie interzisă în cartierele centrale Brera și Ticinese, dar și în Darsena, Arco della Pace, Lazzaretto și în Corso Como, Corso Garibaldi, precum și în alte zone.

Interzicerea înghețatei va afecta barurile, gelateriile și restaurantele din zonele menționate, iar Lino Stoppani, președinte al asociației hoteliere, a menționat că noua regulă va crea prejudicii majore pentru micile întreprinderi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si