Îngrașă sau nu pepenele galben? Iată ce spun specialiștii
Îngrașă sau nu pepenele galben? Unul dintre cele mai fresh fructe ale verii este pepenele roșu. Cu toate acestea, fratele său, pepenele galben, aduce la fel de multe beneficii precum cel roșu. Iată în ce mod ne afectează acesta sănătatea!
Îngrașă sau nu pepenele galben? Pepenele galben are un conţinut mic de calorii şi de grăsimi, dar are o concentraţie generoasă de vitamine, minerale şi fibre.
Îngrașă sau nu pepenele galben?
Potrivit specialiştilor, consumul de pepene galben ajută la prevenirea malformaţiilor congenitale şi a anemiei. Pepenele galben are un conţinut bogat de acid folic, unul dintre micronutrienţii de bază ai complexului de vitamine B.
Unele persoane se tem că pepene galben îngrașă. Ei bine, nimic nu este bun consumat în exces, iar din cauza faptului că pepenele galben este destul de bogat în calorii, un consum exagerat ar putea duce la îngrășare.
Miturile și adevărurile legate de efectele consumului de pepene galben
Extramelul, un compus din pepenele galben, poate ajuta în prevenția apariției aterosclerozei și a steatozei hepatice (ficat gras).
De asemenea, pepenele galben ajută în reglarea nivelului de colesterol seric, alături de o dietă adecvată și totodată are ușoare efecte de scădere a tensiunii în cazul persoanelor hipertensive.
De asemenea, pepenele galben prezintă rol analgezic și antiinflamator, reducând durerile cronice, dar și inflamația cronică din organism.
Cele mai puternice efecte antiinflamatorii le prezintă semințele de pepene galben și extractele din acestea.
Pepenele galben ajută la curăţarea tubului digestiv. În caz de constipaţie se mănâncă dimineaţa, pe stomacul gol, unul, două kilograme de pepene galben. Două felii consumate înainte de masă reglează apetitul, pepenele galben având calitatea de a potoli senzaţia de foame puternică.
Specialiştii recomandă ca, în cazul alergiilor, dermatozelor infecţioase, însoţite de usturime şi de mâncărimi, să se ţină o cură de pepene galben de 10-12 zile, timp în care sunt scoase din alimentaţie carnea, grăsimile şi alimentele conservate.