Publicația Il Messaggero atrage atenția că muncitorii români care intră în contact cu persoanele vârstice sau cu anumite patologii nu sunt supuși nici unui control.

„Îngrijitoarele românce care se întorc la locul de muncă după vacanțe sau după ce au plecat în ultimele luni pentru a nu rămâne blocate în Peninsulă, nu sunt supuse niciunui control”, scrie Il Messaggero, citat de rotalianul.ro.

Creșterea alarmantă a numărului persoanelor infectate pe teritoriul României din ultimul timp, a atras atenția italienilor care beneficiază de serviciile îngrijitoarelor și menajerelor de naționalitate română.

Cel mai mare pericol, în opinia acestora, îl prezintă românii care în ultimele luni au călătorit în România.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

„Nu există reguli care să protejeze familiile, iar acești lucrători vin în contact direct cu subiecți fragili”, a spus Andrea Zini, vicepreședinte Assindatcolf, Asociația națională a angajatorilor casnici.

 

„Deși România nu este parte integrantă a acordului de liberă circulație Schengen în ciuda faptului că face parte din UE, nu există restricții pentru românii care călătoresc în Italia, spre deosebire de ceea ce se

întâmplă cu persoanele care vin din Serbia, Muntenegru și Kosovo. În momentul de față este recomandat doar ca îngrijitoarele și persoanele asistate să fie echipate cu măști, să mențină distanțarea socială – deși este imposibil având în vedere sarcinile – și să nu prezinte simptome de boală, adică să nu depășească temperatura de 37.5 grade”, scrie sursa citată.

Testarea în masă a angajaților români

Vicepreședintele Assindatcolf a precizat că se ia în calcul testarea în masă a lucrătorilor români din acest sector.

„Am luat în considerare testarea acestor lucrătoare și am solicitat ajutorul Ministerului Sănătății pentru a monitoriza situația”.

Un nou număr record de cazuri în România

În ultimele 24 de ore, în România s-a înregistrat un număr record de îmbolnăviri. 1030 de români au fost testați pozitivi cu noul coronavirus.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si