Vladimir Putin nu va fi prezent la înmormântarea lui Mihail Gorbaciov. Fostul lider sovietic va fi condus pe ultimul drum, astăzi, după-amiază, în cadrul unei ceremonii modeste, potrivit anunțului făcut de fiica lui. La această înmormântare nu va participa niciun șef de stat din Occident. Unii dintre ei nu vor fi prezenți, deoarece au „interzis” în Rusia, iar alții au preferat să trimită oficiali de rang mai mic în locul lor.

Mihail Gorbaciov, condus pe ultimul drum

De la primele ore ale dimineții a început ceremonia publică, la Moscova, iar după amiază are loc înmormântarea. Marii lideri din Occident lipsesc cu desăvârșire, iar Putin, de asemenea, nu va fi prezent.

Citește si: Cine a fost Mihail Gorbaciov? În 1990 a primit Premiul Nobel pentru Pace

Liderul rus a depus o coroană cu flori, joi, la sicriul lui Gorbaciov, dar nu va fi prezent la înmormântare.

Gorbaciov era apreciat în lumea politică mondială pentru contribuția sa la încheierea Războiului Rece, însă invazia rusă în Ucraina a afectat puternic relațiile Occidentului cu Moscova.

Citește si: Mihail Gorbaciov a murit: Viaţa uimitoare a ultimului lider comunist

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

În urma măsurilor de sancționare a Rusiei, din partea țărilor de vest, multor politicieni occidentali li s-a interzis intrarea în Rusia. Astfel, premierul britanic în exercițiu Boris Johnson și cei doi potențiali succesori ai săi nu pot fi prezenți la funeraliile fostului lider sovietic, ei fiind pe „lista neagră”.

Cancelarul federal german Olaf Scholz a spus că nu a primit nicio invitație la înmormântarea lui Gorbaciov, în timp ce predecesoarea lui, Angela Merkel, a refuzat una, motivul fiind că s-a accidentat la genunchi.

Președintele francez Emmanuel Macron va fi reprezentat de ambasadorul Franței în Rusia, Pierre Levy. La fel se preconizează și în cazul SUA, în numele cărora a fost trimis ambasadorul John Sullivan.

Citește si: Mesajul lui Putin la moartea lui Mihail Gorbaciov. Ultimul lider URSS a condamnat războiul din Ucraina

Trupul neînsuflețit al fostului lider sovietic a fost expus în ultimele zile în Sala Coloanelor din Casa Sindicatelor, rezervată personalităților ilustre. Aici au fost vegheați și Stalin, dar și Vladimir Ilici Lenin.

Mihail Gorbaciov a murit pe 30 august 2022 și va fi înhumat alături de soția sa, Raisa, în cimitirul Novodevici.

Citește si: A murit Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si