Nicu Covaci a fost înmormântat în secret, miercuri seara, în cimitirul din Timișoara, iar slujba a fost oficiată de mitropolitul Banatului, cu porțile cimitirului încuiate.

Citește și: VIDEO Nicu Covaci, înmormântat în secret la Timișoara! Slujba, ținută cu porțile cimitirului încuiate

Legendarul cântăreț de la Phoenix își doarme somnul de veci lângă Eroii Revoluției din decembrie 1989, însă decizia unei ceremonii private nu a fost primită cu ochi buni de fanii muzicianului, nici de unii oficiali timișoreni.

Subprefectul județului Timiș, Ovidiu Drăgănescu, este revoltat că înmormântarea lui Nicu Covaci a fost făcută în secret și că au fost încuiate porțile cimitirului.

"Înmormântarea lui Nicu Covaci în secret, cu ușile cimitirului ferecate cu lacăte, este o greșeală a celor care au luat această decizie, oricine ar fi ei. Nu dezvolt, dar omul-legendă al Timișoarei merita ceva memorabil", a scris subprefectul pe Facebook.

Reprezentantul Guvernului în prefectura Timiș a comparat ceremonia secretă de care a avut parte legenda trupei Phoenix cu înmormântarea lui Johnny Hallyday, legenda rock a Franței.

Drăgănescu a prezentat imagini de la despărțirea francezilor de muzicianul-simbol al țării lor, în decembrie 2017, când milioane de oameni l-au însoțit pe ultimul drum pe Hallyday, pe Champ Elysee în Paris.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Nicu Covaci, despărțire de fani cu porțile cimitirului ferecate

Înmormântarea lui Nicu Covaci a avut loc în secret și cu porțile cimitirului încuiate. La ceremonia privată au participat doar rudele și membrii trupei Phoenix.

Momente emoționante au fost, anterior, la Filarmonica din Timișoara, unde mulți fani au venit de la sute de kilometri distanță”.

Slujba de la Cimitirul Eroilor din Timișoara a fost ținută de Mitropolitul Banatului. Familia artistului a făcut totul pe ascuns și a luat toate măsurile sa nu se afle.

La orele 18.00, porțile Cimitirului Eroilor s-au închis, iar într-un cadru privat și restrâns, a avut loc înmormântarea legendarului Nicu Covaci.

Deși anunțată pentru joi, ceremonia funerară s-a desfășurat imediat ce sicriul muzicianului a fost ridicat de la Filarmonica Banatul, unde fanii i-au putut aduce un ultim omagiu timp de două zile.

Ultima dorință a lui Nicu Covaci, să fie incinerat?

Ultima dorinţă a lui Nicu Covaci ar fi fost ca, după moarte, trupul său să fie incinerat.

Citeste si: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”- kfetele.ro

Citeste si: Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a rezistat fără amor?"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

Chiar dacă membrii formației Phoenix s-au exprimat că dorința sa va fi respectată, familia nu a fost de acord.

Pe sicriul lui Nicu Covaci au fost scrise versuri emoționante din cântecul formației Covaci "Fie să renască":

"Fie să renască numai cel ce har
are de-a renaște, curățit prin jar,
din cenușa-i proprie și din propriu-i scrum,
astăzi ca și mâine, pururi și acum"

Versurile memorabile din piesa “Fie sa renască” îl vor însoți pentru totdeauna pe fondatorul celebrei trupe rock Phoenix, decedat la vârsta de 77 de ani.

Nicu Covaci a murit vineri seară, 2 august 2024, la Spitalul Judeţean Timişoara, unde era internat de mai multe săptămâni, după ce starea lui de sănătate s-a agravat.

În primăvara acestui an, Nicu Covaci a fost supus unei intervenţii chirurgicale complicate, pentru extirparea unei tumori pe creier.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si