Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Înnebuniți după panseluțe. Bucureștiul înflorește în plină iarnă. Peisagiștii spun că floricele multicolore se purtau acum 20 de ani

Unde nu există inspirație, compensăm cu panseluțe... Așa se face că Bucureștiul înflorește, în plină iarnă, spre disperarea locuitorilor, sătui să le tot vadă. Peisagiștii tind să le dea dreptate și spun că floricele multicolore se purtau acum 20 de ani!

Mircea Pop,

Innebuniti dupa panselute [Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sunt flori de iarnă, doamnă! Sunt flori perene, sunt pentru așa ceva, adică pe timpul acesta se plantează!”, spune una dintre doamnele care plantează de zor panseluțe.

Pe fugă, ca să nu dea gerul, angajații primăriei au plantat sute de răsaduri din care vor ieși, la iarnă, deja tradiționalele panseluțe. E drept, sunt sădite cu o mică întârziere, dar istoria le recomandă ca fiind extrem de rezistente:

”- Sunt flori bienale, care rezistă de la un an la altul!

- Adică anul viitor o să plantați altele?

- Păi în primăvară, da!”

Trecătorii sunt sătui de panseluțe

”Anomalie totală! Să plantezi panseluțe pe o perioadă de aproape îngheț...când ar trebui să le pui primăvara sau vara”, spune un trecător.

Citeste si: Trei copii orfani de tată și părăsiți de mamă au o dorință: „Vreau să am o vacă și să beau lapte” Condițiile vitrege în care trăiesc micuții le fură zâmbetul de pe față- kanald.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Trecătorii privesc cu oarecare lehamite spre florile pentru care primarii au pesemne o slăbiciune.

Citeste si: Ce amendă poţi să primeşti dacă tai un nuc?

Panseluțe de 600 de milioane de euro

Un raport al Curții de Conturi ne dezvăluia acum câțiva ani că autoritățile bucureștene au cheltuit 600 de milioane de euro pentru ele și ca să nu se mai întâmple, s-a dorit schimbarea lor cu unele perene, mai ieftine.

Numai că planul peisagistic a rămas neschimbat de-a lungul anilor, iar panseluțele au reapărut în serele Administrației Domeniului Public.

Citeste si: De ce să folosești plasa de umbrire pentru recoltele de legume

Peisagiștii spun însă că trendul european e altul. ”Trendul este acela de a folosi cât mai mult elemente vegetale care nu au foarte multă nevoie de întreținere. De asta plantele perene joacă un rol important.

Dar și amestecurile de tip preerie de exemplu, care pot fi lăsate să se autoîntrețină sau se poate interveni foarte rar, de exemplu pentru tăiere, o dată pe an, spre deosebire de gazonul pe care îl folosim noi care se taie obsesiv o dată la trei săptămâni”, spune Diana Ciulescu, peisagist.

Citeste si: Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost reacția familiei. “Am ajuns acasă alt om, să vedem ce zic.”- kfetele.ro

Citeste si: Un bărbat din Suceava și-a desenat propria trecere de pietoni pentru a ajunge mai repede la cârciumă: ”Aicea îmi place mie să beau”- radioimpuls.ro

Panseluțe în București

Cum e la alții

Imaginea idealizată forțat a spațiilor verzi din București n-are nimic de-a face cu micile grădini urbane ale străinilor. Italienii se laudă cu o piațetă creată de om, care aduce natura sălbatică la oraș, iar olandezii merg spre serviciu pe alei invadate de vegetație perenă. Odată sădite după un plan bine stabilit, plantele cresc singure, rezistă la ger și bucură privirea, în orice anotimp.

Citeste si: Alergie ambrozie: Simptome şi tratament

În plus, trendul nepretențios pe care străinii îl iubesc este sustenabil pentru că protejează banul public.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI