Close sidebar
Close sidebar

Înotătorul Paul Georgescu a traversat Canalul Bristol pe o distanță istorică, în premieră pentru România! „Această traversare mi-a adus cea de-a treia coroană - Original Triple Crown”

Paul Georgescu a parcurs Canalul Bristol pe distanța sa istorică de 25 de kilometri! Cât a durat expediția? El a înotat alături de înotătorul John Curley: Această traversare mi-a adus cea de a treia coroană - Original Triple Crown"

Estera Maria,

Înotătorul Paul Georgescu a traversat Canalul Bristol pe o distanță istorică, în premieră pentru România! „Această traversare mi-a adus cea de-a treia coroană - Original Triple Crown”

[Sursa foto: Facebook Paul Georgescu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Înotătorul Paul Georgescu a traversat, în premieră pentru țara noastră, Canalul Bristol pe distanța sa istorică, între plajele Coney din Porthcawl și Lynmouth din Devon. Distanța în linie dreaptă este de 25 de kilometri.

„Am traversat în premieră pentru România distanţa originală a Canalului Bristol. Această traversare mi-a adus cea de a treia coroană- Original Triple Crown" ,  a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Titlul „Original Triple Crown" înseamnă parcurgerea înot a trei distanţe istorice: Canalul Mânecii care leagă Anglia de Franţa, Canalul Nordic care leagă Irlanda de Nord de Scoţia şi Canalul Bristol care leagă Anglia de Ţara Galilor.

Citeste si: Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”- wowbiz.ro

Citeste si: Un izotop medical care poate distruge celulele canceroase va fi produs la reactorul 2 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă- antena3.ro

Citește și: EXCLUSIV: Constantin Popovici şi Cătălin Preda au câștigat medaliile de aur și argint la proba de sărituri în apă de la mare înălțime, la Fukuoka: ”În România e puțin interes”

El a înotat alături de înotătorul irlandez John Curley și au terminat traversarea în 10 ore și 55 de minute. Înotătorul român spune că „aceasta este prima traversare în tandem înregistrată oficial în istoria Canalului Bristol”.

Paul Georgescu, înotând în Strâmtoarea Gibraltar

[Sursa foto: Facebook Paul Georgescu]

Paul Georgescu plănuiește să termine proiectul Oceans Seven.

I-au mai rămas   două traversări, ambele în 2024. 

Cine este înotătorul Paul Georgescu?

Paul Georgescu s-a născut pe 8 decembrie 1978 la București. El a fost poloist, iar în prezent își testează limitele propriului organism și înoată în ape deschise și înghețate.

Citeste si: Anunț pentru elevele din toată țara! Când vor fi livrați banii pe carduri?- kfetele.ro

Citeste si: Mesaje și urări de Sfânta Cuvioasă Parascheva 2024: „La mulţi ani! Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie!”- radioimpuls.ro

Citeste si: Un izotop medical care poate distruge celulele canceroase va fi produs la reactorul 2 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă- antena3.ro

El a reușit mai multe performanțe de-a lungul anilor:

  • cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren (cu timpul record de 13h 34')
  • deţinător al titlului "Triple Crown" (English Channel- 54 km, Catalina Channel, SUA- 35 km şi Manhattan Island, SUA- 48,5 km)
  • primul român care a parcurs distanţa de 1 milă în apă îngheţată (3,2 grade Celsius)
  • campion mondial la Ice Swimming (500 m), cucerind prima medalie din istorie pentru România la o astfel de competiţie
  • participant la prima ştafetă din România care a traversat înot Canalul Mânecii

Citește și: EXCLUSIV: Povestea singurului român care a traversat Americile pe bicicletă/ Radu Păltineanu: ”Am cerut voie poliției din Mexic să înnoptez la ei și mi-au oferit o celulă de închisoare”

  • parcurgerea înot a distanţei de o milă în apele îngheţate de la Cercul Polar (Antarctica) în 22 de minute şi 44 de secunde (temperatura apei 0,1 grade Celsius) 
  • primul român din istoria premiilor World Open Water Swimming Association care a cucerit cel mai important titlu al înotului în ape deschise- Man of the Year 2021.
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI