"Eu trebuie sa fac asta, eu va iubesc pe toti. Iertati-ma, va rog frumos, iertati-ma!", ar fi zis tanara.

Lidia Mailat- purtator de cuvant al DGASPC Brasov:  "A accesat de pe telefon jocul. Ea sustine ca ar fi primit un cod si apoi imediat o harta care stabnilea care este locatia ei".

"Nu ma chemati, eu nu mai sunt. Probabil ca nu mai sunt.  Practic,  astazi, eu voi muri. Administratorule, eu am spus tot ce am avut de spus. Am facut tot ce mi-ai cerut".

Urmarita, terorizata, traumatizata. Tanara e pe marginea prapastiei, impinsa de adminstratorul jocului suicidal "Balena Albastra".

Desi e cu politia pe urme, dupa ce prietenul sau a alertat autoritatile, fata sustine ca e obligata sa duca la bun sfarsit planul sinistru.

"Cred ca acum se uita si administratorul la mine. Da, se uita..."

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Ca sa demonstreze ca a ajuns la etapa finala a jocului,  administratorul i-a cerut sa-si filmeze propria moarte.

"Eu v-am iubit pe toti. Da, administratorul m-a amenintat, eu am vrut sa ies din joc, dar nu am putut. El m-a amenintat ca-mi va omori familia".

"Eu am balena. Eu v-as arata-o, daca as avea blit".

La un pas sa treaca prin tot acest calvar a fost si o tanara institutionalizata la Codlea, in judetul Brasov. Impinsa de curiozitate, fata a accesat jocul.

LIDIA MAILAT: Ea sustine ca ar fi primit un cod si apoi imediat o harta care stabnilea care este locatia ei.

Apoi,ar fi primit si numele strazii pe care ar fi trebuit sa ajunga ca sa fie in siguranta.

"Fata s-a speriat si-a deconectat telefonul de la internet si a anuntat imediat conducerea centrului. Am anuntat imediat politia".

Monica Minciu- psiholog psiholog- ei sunt foarte vulnerabili la tot felul de influente. Este si teriboilismul varstei. Vor sa-si impresioneze prietenii si astfel pot apela la astfel de jocuri.

"Trebuie sa stie la ce se expun. sunt doar la cateva clickuri distanta de niste zone osbcure, de niste oameni pe care nu-i cunosc".

Tanara aflata in centrul de plasament a scapat la limita. Tot la limita a scapat si tanara din Republica Moldova. Unul dintre politisti a reusit in ultima clipa sa o apuce de bluza inainte sa faca saltul mortal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si