Înscrieri BAC 2022: Ce acte trebuie să cuprindă dosarul?

Examenul Național de Bacalaureat 2022 va începe pe 6 iunie cu probele orale, iar rezultatele fibale vor apărea pe 1 iulie, după rezolvarea contestațiilor. Iată care sunt actele necesare pentru înscrierea la examenul de Bacalaureat!

Înscrieri BAC 2022: Ministerul Educației a publicat pe 8 septembrie 2021   Ordinul ministrului Educației privind organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat din 2022  . 

Astfel,  perioada de înscriere pentru examenul de Bacalaureat 2022  este următoarea:

  • 23—27 mai 2022- Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  • 27 mai 2022- Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

Pentru sesiunea august-septembrie 2022, înscrierea candidaților se va face în perioada 18 – 25 iulie 2022 pentru candidați la a doua sesiune

de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe. 

înscrieri BAC 2022

Acte necesare pentru înscrierea la Examenul Național de Bacalaureat

Pentru înscrierea la Bacalaureat 2022, actele necesare se regăsesc în metodologia de pe site-ul Ministerului Educației. Înscrierea candidaților se realizează prin completarea unei fișă-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceștia le-au absolvit.

În cazul candidaților din promoția actuală, profesorii diriginți întocmesc tabele de înscriere pentru prima sesiune de Bacalaureat.

Tabelele cuprind opțiunile pentru probele de examen și semnătura tipărită a participanților. În momentul depunerii tabelelor, profesorii diriginți depun și fișa-tip informatizată, tipărită și semnată de fiecare elev. În cadrul acestora, elevii își asumă opțiunile pentru disciplinele alese pentru proba a treia a Bacalaureatului.

Pentru candidații din anii trecuți înscrierea se face în aceeași perioadă de către secretariatul liceului unde au absolvit, fiind necesare următoarele acte:

  • certificat de naștere și, după caz, de căsătorie,
  • un act de identitate,
  • foaia matricolă,
  • adeverință cu notele la probele pentru care solicită recunoașterea notelor.

Candidații din seriile precedente, în situația schimbării domiciliului într-o altă localitate, precizată în cartea de identitate, înscrierea se realizează la o unitate de învățământ cu același profil ca cel absolvit, stabilită de comisia de bacalaureat județeană din noul domiciliu.

Perioada de înscriere pentru examenul de Bacalaureat 2022 este următoarea:

  • 23—27 mai 2022- Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  • 27 mai 2022- Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

Pentru sesiunea august-septembrie 2022, înscrierea candidaților se va face în perioada 18 – 25 iulie 2022 pentru candidați la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe.

Citeste si:  Programă BAC 2022. Ce trebuie să înveți pentru proba de Limba și literatura română

Probele examenului de Bacalaureat vor începe ca de fiecare dată cu probele orale, urmând apoi examenele scrise pentru limba română, proba obligatorie a profilului, proba la alegere, dar și proba la limba maternă.

înscrieri BAC 2022

Probele orale

  • 6—8 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 8—9 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 9—10 iunie 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 13—15 iunie 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

Calendarul probelor scrise

  • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă

Rezultatele vor fi afișate pe 27 iunie 2022 (până la ora 12:00), iar depunerea contestațiilor se va face în intervalul orar 12:00- 18:00. În perioada 28 iunie-30 iunie 2022 contestațiile vor fi rezolvate, urmând ca pe 1 iulie 2022 să apară rezultatele finale.

Citeste si:  Programă BAC 2022. Ce trebuie să înveți pentru proba de Istorie


Editor web

Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.

A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.

Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.

Îți Recomandăm Și...