Close sidebar
Close sidebar

Insectele ciudate au invadat capitala si imprejurimile! Cum sa scapi de disconfortul produs de acestea

Capitala si imprejurimile au fost invadate de o specie relativ noua de insecte. Este vorba despre Tigrul platanului sau Tigarul platanului (Corythucha ciliata). Mai exact, o specie originara din America de Nord, care afecteaza frunzele Platanului, dar uneori ataca si Frasinul.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit kidmagia.ro, in Romania, prezenta acestei specii a fost semnalata pentru prima data in urma cu 5-6 ani, cand platanii din Oradea au fost devastati de aceste insecte. Atacul masiv al daunatorului Corythuca Ciliata (Tigrul Platanului) a fost favorizat in primul rand de seceta persistenta si de temperaturile ridicate din acea vara.

Prin urmare, tot din cauza temperaturilor caniculare din ultima vreme, care au depasit 40 de grade Celsius la umbra, aceasta specie de insecte a pus stapanire pe Bucuresti si imprejurimi.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Adultul are dimensiune mica, intre 4-6 mm lungime, corpul este aplatizat. Capul are culoare gri deschis, ochii sunt bine dezvoltati, dar lipsesc ocelii, iar antenele sunt scurte.

Pe langa afectiunile fiziologice cauzate platanului, dejectiile acestui daunator produc degradarea spatiilor verzi precum si a obiectelor amplasate sub coroana acestuia, iar in contact cu pielea umana cauzeaza iritatii. in verile secetoase prezenta acestui daunator este in numar foarte mare.

Desi provoaca iritatii ale pielii, piscatura insectei fiind resimtita foarte tare, leziunile nu sunt la fel de mari ca cele provocate de tantari ori paianjeni. De cele mai multe ori nici nu se vad urmele intepaturii. Prin urmare, spalarea cu apa si sapun a zonei intepate sau aplicarea unui cubulet de gheata sunt remediile care pot fi aplicate imediat. Din pacate, spray-urile antitantari nu au efect.

Citeste mai mult aici

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI