Propunerea INSP de carantinare a Capitalei a fost trimisă Ministerului Sănătăţii şi Prefecturii Bucureşti, potrivit Adevarul.ro. Conform DSP Bucureşti, rata de infectare a ajuns joi la 15,42 la mia de locuitori, dublu faţă de cea înregistrată în 1 octombrie, când incidenţa în Capitală era 7,68. 

Citeste si: Bilanț coronavirus, azi 14 octombrie. Număr-record de pacienți la ATI, inclusiv copii

INSP cere instituirea carantinei zonale pentru 14 zile în "zona metropolitană a municipiului București".

Ce spune premierul Cîțu despre varianta carantinării

Premierul interimar Florin Cîțu, exclude intrarea Bucureștiului în carantină, în contextul în care, consideră premierul, economia trebuie să rămână deschisă și avem opțiunea vaccinării și a utilizării certificatului de vaccinare.  

Citeste si:  Dacian Cioloș, premierul desemnat de Iohannis, se întâlnește cu liderii PNL, UDMR și minoritățile

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Nu luăm această măsură în calcul în acest moment. Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului, cea de a cere certificatul verde pentru toate activitățile, orice activitate în care intrăm în contact cu persoane”,  a declarat  Florin Cîțu după ședința de guvern.

Citeste si:  VIDEO| În plin val patru al pandemiei, bolnavii care fac forme ușoare de Covid întreabă în zadar la farmacii de antivirale

Accesul în magazine cu certificatul verde? 

Premierul a precizat că s-a discutat cu ministrul Sănătăţii pentru a se cere certificatul verde pentru toate activităţile pe care le avem n România.  

”La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde.

Dacă dorim să avem economia deschisă cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a mai declarat premierul interimar.  

Citeste si:  Percheziții în Prahova într-un dosar de vaccinări fictive

Aproape toată România, în scenariu roșu

Capitala a depășit pentru a doua zi consecutiv 3.000 de cazuri noi de COVID, iar aproape toate județele sunt în scenariul roșu, cu județului Covasna.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.383 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 330 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citeste si: Premierul interimar Florin Cîțu: "Nu luăm în calcul carantinarea Capitalei"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si