Dintre cele 92 de cazuri confirmate cu varianta Omicron, 63 (68%) fuseseră vaccinate, toate cu schemă de vaccinare completă. Conform INSP, nu a fost înregistrat în România niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron.

Citeste si: Am intrat oficial în valul 5 al pandemiei. Număr uriaș de infectări în ultimele 24 de ore! UPDATE

Conform datelor anunțate marți de Grupul de Comunicare Startegică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 47 de decese, dintre care 40 erau persoane nevaccinate.

Trebuie precizat că în cazul majorității pacienților decedați nu se face secvențierea SARS-Cov2 astfel încât să se știe cu siguranță dacă este vorba de Omicron sau nu.

Citeste si: Alexandru Rafila: Când începe creșterea galopantă de infectări din valul 5. "Am spus 15 ianuarie, dar nu sunt clarvăzător"

Care e profilul pacienților cu Omicron

Potrivit INSP, 45,6% (42 cazuri) au avut istoric de călătorie în Marea Britanie (23), Africa de Sud (8), Nigeria (4), Spania (2), Tanzania (2), Belgia (1), Olanda (1), RD Congo (1), 7,6% (7 cazuri) se află în 5 focare depistate în Bucureşti (4) şi judeţul Prahova (1).

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: O nouă variantă de coronavirus, cu 46 de mutații, descoperită în Franța. „Varianta IHU”, rezistentă la vaccin, a fost importată din Camerun

Dintre cazurile din focare, pentru două a fost menţionat istoric de călătorie/contact cu persoană sosită din Spania (1), respectiv SUA (1), 5,4% (5 cazuri) au avut legătură epidemiologică cu caz COVID-19, 34,8% (32 cazuri) nu au nicio legătură epidemiologică, iar 6,5% (6 cazuri)- nu au răspuns apelului telefonic de la DSP.

Citeste si: Momentul de cumpănă din anul 2022, după horoscopul vedic. Ce se întâmplă în 12-13 aprilie

Număr mic de secvențieri în România

Până la data de 2 ianuarie au fost raportate la INSP- CNSCBT un număr de 8.086 secvenţieri.

Au fost confirmate 7.480 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare din care: 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma, 5.632 cazuri cu varianta Delta şi 92 cu Omicron.

Până la data de 2 ianuarie, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 93%. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si