Care sunt focarele de COVID-19 în România

În săptămâna 13 – 19 septembrie, 35.5% din totalul cazurilor de infectare cu coronavirus s-au înregistrat în București, Timiș, Cluj, Ilfov și Iași, iar 28% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, Bistrița-Năsăud, București, Maramureș și Botoșani.

Citeste si: Carantină de noapte într-un mare oraș din România. "Acesta este valul nevaccinaților"

Tre sferturi dintre noile infectări, la nevaccinați

Trei sferturi (75,8%) dintre cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate anti-COVID, a precizat INSP, în raportul săptămânal de supraveghere.

Raportul arată că 91,5% dintre decese s-au înregistrat la persoane nevaccinate împotriva SARS-CoV-2, iar 85,9% la persoane peste 60 ani. Potrivit INSP, 57,4% dintre decese au fost la bărbaţi.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Scenariu roşu Bucureşti: Ce restricţii se impun în septembrie 2021?

INSP a precizat că 94,5% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Ce mai spune raportul INSP

INSP a mai transmis că, de la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

De asemenea, 85.9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57.4% din decese au fost la bărbați. 94.5% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Săptămâna trecută au fost realizate cele mai multe teste pentru COVID de la începutul pandemiei, apropiindu-se de 300.000,

însă și rata de pozitivare a acestora a crescut la peste 10%.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si