Raed Arafat, șeful departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat într-o conferință de presă că intervențiile din cadrul IGSU vor dispune de noi echipamente, menite să trateze, simultan, 10 oameni în cazul accidentelor cu victime multiple. Acesta a declarat că noile echipamente de care va dispune IGSU vor contribui la acordarea imediată și mai eficientă a primului ajutor.

Patru autospeciale vor eficientiza comunicarea în cazuri de urgență

În conferința de presă de miercuri, Raed Arafat a precizat că IGSU va dispune de autospeciale de asigurare suport radio. Acesta a declarat că IGSU, ISU Cluj, ISU Iaşi şi ISU Hunedoara vor dispune de câte o autospecială. Autospecialele vor ajuta la o comunicare mai bună în cadrul intervențiilor.

“Mergem la intervenţii, mergem la intervenţii în zone izolate, la incendii de pădure, la misiuni de căutare şi salvare. Şi atunci în zonele respective trebuie să comunicăm cu cei care asigură intervenţia”, a declarat Arafat cu privire la beneficiile aduse de autospeciale.

Costul dotării cu autospeciale se ridică la 5 milioane de lei. IGSU

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

“Autospecialele Asigurare Suport Radio (AASRd) constituie sisteme integrate de comunicaţii şi tehnologia informaţiei dislocabile. Acestea asigură acoperire radio pentru radiotelefoanele mobile/portabile din raioanele de dislocare şi/sau fluxuri de comunicaţii destinate conectării punctelor de comandă dislocate în teren pentru asigurarea comenzii şi controlului intervenţiilor operative. Totodată, acest mijloc tehnic reprezintă o soluţie rapidă şi uşor dislocabilă de comunicaţii, de sprijin în asigurarea fluxurilor informaţionale în zone greu accesibile, fără infrastructură teritorială de comunicaţii sau în care aceasta este grav afectată”, a declarat IGSU cu privire la dotarea cu autospeciale.

Citește și: Iohannis, după semnarea decretelor de promulgare: „România Educată”, proiectul meu de suflet, devine acum realitate. Este, iată, un angajament îndeplinit!”

25 de Posturi Medicale Avansate vor primi corturi de triaj și tratament

Raed Arafat a anunțat că din cele 42 de Posturi Medicale Avansate de Tip I(PMA-1), 25 vor primi corturi de triaj și tratament. PMA I este serviciul medical mobil care se deplasează la locul accidentelor și se ocupă cu triajul și tratarea oamenilor în cazul accidentelor cu victime multiple.

Dotarea Posturilor Medicale Avansate de Tip I va eficientiza procesul de tratament și de triaj.

Dotarea Posturilor Medicale Avansate de Tip I va eficientiza procesul de tratament și de triaj.

[Sursa foto: Facebook- IGSU]

Dotarea Posturilor Medicale Avansate de Tip I va eficientiza procesul de tratament și de triaj. Echipamentele noi, corturile de tratament și de triaj, vor permite tratarea a 10 victime simultan și vor contribui la salvarea a cât mai multor persoane aflate în stare critică în urma accidentelor.

Citește și: Dosarul cu șină devine istorie, iar instituțiile nu mai pot cere copii ale actelor. Noua schimbare majoră în birocrație


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si