Doi inspectori vamali au fost trimiși în judecată de comisarii Direcției Naționale Anticorupție  (DNA). Aceștia au fost acuzați că ar fi primit aproximativ 40.000 de lei de la doi oameni de afaceri pentru a debloca două containere cu măști de protecție neconforme importate din China.

Citește și: Director de penitenciar, reţinut, fiind acuzat de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă şi şantaj

Inspectori vamali, trimiși în judecată pentru luare de mită și fals intelectual

Potrivit DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Daniel Cojocaru, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi- Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată, complicitate la fals intelectual, (două infracţiuni), lui Dorel Emanuel Petcu, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi- Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud pentru săvârşirea a două infracţiuni de fals intelectual, a administratorului unei societăţi comerciale, pentru complicitate la luare de mită şi directorul unei firme pentru dare de mită  în formă continuată.  

Citește și: Legile justiției, criticate de Comisia de la Veneția

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„În perioada 12 ianuarie- 17 februarie 2021, inculpatul Cojocaru Daniel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la doi oameni de afaceri suma totală de 17.000 USD şi ar fi primit, direct sau prin intermediari, suma de 38.000 lei pentru a face acte contrare îndatoririlor sale de serviciu. Concret, pentru banii primiţi, inculpatul Cojocaru Daniel ar fi făcut demersuri pentru deblocarea din vama Portului Constanţa – Agigea, a două containere cu măşti de protecţie, neconforme, importate din China, de către cei doi oameni de afaceri”,

se arată în comunicatul DNA. 

DNA a precizat că Dorel Emanuel Petcu ar fi falsificat două declarații vamale în care ar fi consemnat că ar fi efectuat controlul fizic al mărfurilor menționate. Totuși, în realitate controlul fizic ar fi fost efectuat de către inspectorul vamal Daniel Cojocaru.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Citește și: O tânără a fost condamnată la închisoare pentru că ar fi închiriat apartamente pe care nu le avea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si