Din cele 82 de cazuri cu infecție cu virusul West Nile, 75 au fost confirmate, iar 7 dintre cazuri sunt considerate probabile. În urma infecției cu West Nile, 10 pacienți au murit, iar trei sunt din județul Ilfov.

82 de cazuri de virus West Nile și 10 decese confirmate

„De la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile (06.06.2023)

până la data de 12.10.2023 s-au înregistrat 82 de cazuri dintre care 75 cazuri confirmate si 7 cazuri probabile de infecţie cu virusul West Nile. Din aceste cazuri 10 au decedat”, a transmis, joi, INSP.

Citește și: Numărul de infectări cu virusul West Nile a crescut. Care sunt recomandările Institutului Național de Sănătate Publică

Potrivit aceleiași surse, 48 de cazuri s-au înregistrat la bărbați, iar 45 dintre aceștia provin din mediul rural.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

De asemenea, celele mai multe cazuri au fost în București, respectiv 11, în Satu Mare (9), în Galați și Dolj (8), în Brăila și Ilfov (7) și în Iași (6).

„Un caz de infecţie cu virus West Nile a avut dublă expunere, atât în Municipiul Bucureşti cât şi în judeţul Tulcea (debut în S 31) şi a fost atribuit jud. Tulcea”, au mai transmis specialiştii.

Cele 10 decese au fost înregistrate în județele: Bihor (1), Braila (1), Ilfov (3), jud. Dolj (2), Prahova (1), Satu Mare (1), Sibiu (1). 

Simptomele virusului West Nile

Infecția cu West Nile nu   se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătura de țânțar. 

Citește și: VIDEO- Pericol ridicat din cauza țânțarilor în România. Insectele pot transmite Febra Galbenă

În majoritatea cazurilor, aproximativ 80%, cei infectați nu prezintă simptome. Însă, în cazul în care apare febra, durerea de cap intensă, dureri musculare, vărsături și erupții cutanate, persoanele sunt rugate să se prezinte de urgență la medic, întrucât riscul de meningită este unul crescut. 

În ceea ce privește cazurile severe, cele mai afectate sunt persoanele de peste 60 de ani care prezintă afecțiuni cronice, precum cancer, diabet, hipertensiune sau boală renală cronică. În cazul lor, mai pot apărea și alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si