Primul cutremur din Arad a avut loc 20:46:42 (ora României) la o adâncime de 13 km. Intensitatea macroseismică epicentrală a fost estimată la nivelul VI pe scara Mercalli. Un al doilea cutremur a avut loc la ora 22:55:26, la o adâncime de 9 km, epicentrul ultimului cutremur a fost localizat în comuna Aluniș.  

Citește și: Alte patru cutremure s-au produs marți dimineață în judeţul Arad

”Este important de menționat că în această regiune au mai avut loc cutremure cu magnitudini mai mari de 4 Mw în trecut. Pe data de 25 decembrie 1914, un cutremur cu magnitudinea Mw 4.5, la adâncimea de 23.3 km și intensitate epicentrală V, și pe data de 8 iulie 1938, un cutremur cu magnitudinea Mw 5.2, la adâncimea de 16.8 km și intensitate epicentrală VII, au fost înregistrate în această zonă. În plus, regiunea a experimentat și microseisme, care nu au putut fi resimțite de populație”, se mai precizează în comunicat. 

Citește și: Cutremur în Turcia, duminică după-amiază. Zonele în care a fost resimțit

Alte patru cutremure s-au produs marți dimineață în judeţul Arad

Alte patru cutremure au avut loc în judeţul Arad în această dimineață, după cele două înregistrate luni seară, cu magnitudinea peste 4 produse.

De asemenea, un alt cutremur s-a produs şi în zona seismică Făgăraş- Câmpulung. Conform datelor transmise de Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cele patru cutremure din Arad au avut o magnitudine de 2, 2,4, 2 şi 2,7 și s-au înregistrat începând de luni de la ora 23:26 până marţi, la 5:12, la adâncimi de sub 10 km.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

Totodată,  un alt cutremur  s-a produs marţi, la ora 1:31, în zona seismică Făgăraş- Câmpulung, la o adâncime de 68 de km și având o magnitudine de 3,2.

Cutremur în Turcia, duminică după-amiază. Zonele în care a fost resimțit

Un cutremur de 4,7 grade pe scara Richter a avut loc, duminică după-amiază, în Turcia. Epicentrul acestuia a fost raportat la 63 kilometri est-nord-vest de Kahramanmaraş și 22 kilometri sud-vest de Göksun.

Citește și:   Misterul "Triunghiul Bermudelor", rezolvat. Un savant știe de ce dispar vase și avioane în „Triunghiul Diavolului”

Sistemul de avertizare de tsunami din SUA a anunțat că nu a existat nicio avertizare de valuri puternice după cutremurul din Oceanul Pacific.

Citeste si:  Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Conform   Radio New Zealand, magnitudinea seismului a fost revizuită la 7,6 grade, fără a se impune alte avertizări privind un fenomen de tsunami.  

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si