La programul intitulat ”Sărbătoarea Copiilor”, organizat în grădina Parlamentului României, copiii au explorat și au participat la diferite activități sportive și distractive, la o expoziție de costume militărești, au putut experimenta simulatorul de zbor, căștile virtuale sau saltul cu parașuta. Cei mici au luat parte și la lecții de scrimă, șah, tenis de masă, mini fotbal robotic, la spectacole de teatru, la expoziția Forțelor Marine, expoziția Ministerului de Interne din România, dar și la expoziția de cupe ale echipelor de fotbal a Parlamentului României și spectacole realizate de către televiziunea națională română.

Institutul Yunus Emre din România a sărbătorit Ziua Copilului și Ziua Limbii Turce

Cei mici s-au distrat cu baloane și picioroange, s-au jucat cu caii și câinii dresați și au avut ocazia să vadă de aproape, dar să și urce în mașinile poliției, jandarmeriei, și ale serviciului de urgență pentru căutare și salvare.

Citește și: Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Copilului: ”Fără şcoală, evoluţia nu ar fi posibilă, dezvoltarea copiilor nu ar avea perspectivă”

La standul Institutului Yunus Emre copiii au avut ocazia să participe la atelierul de limbă turcă, la jocuri în limba turcă, la concursuri de cunoștinte, iar la ateliere de pictură pe apă și de caligrafie au putut să își creeze propriile opere. Cei ce au vizitat standul s-au putut delecta cu covrigi turcești, pogăcele, baclavale, ceai și cafea turcească.

La eveniment a luat parte și domnul ambasador Özgür Kıvanç Altan

Domnul ambasador Özgür Kıvanç Altan a vizitat standul institutului și a oferit copiilor cadouri pregătite de Institutul Yunus Emre, cu sprijinul sponsorilor. De asemenea, domnul ambasador Altan a felicitat organizatorii evenimentului și a făcut poze cu copiii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Ziua Copilului, pe ritmuri clasice

Institutul Yunus Emre Constanța a organizat la Poiana Basmelor și Festivalul Zmeielor. Cerul Constanței a fost colorat de zmeiele mânuite de copiii prezenți la eveniment.

Cei mici au avut parte de activități diverse, distractive și educative

La atelierul de Ebru, copiii au făcut cunoștintă cu dansul vopselei cu apă. Copiii au creat propriile desene pe care le-au arătat familiei. Participanții au învățat și denumirea în limba turcă a materialelor și a culorilor folosite.

Ziua s-a încheiat cu jocuri, muzică și dans alături de cele mai iubite personaje Wednesday și Rapunzel. Cei mici au avut parte și de cadouri, pregătite cu sprijinul firmelor Ülker, Grand Cotton, Pantep și UID România.

Citește și: Un nou parc deschis de Ziua Copilului

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Directorul Institutului Yunus Emre din România, Mustafa Yıldız a precizat că a fost organizat un eveniment la Palatul Parlamentului pentru a marca atât ziua de 1 Iunie, Ziua Copilului, cât și 5 Iunie, Ziua Limbii Turce.

Copiii au împărtășit bucuria cu părinții lor

În aceeași zi, la Constanța, au avut loc diferite activități, printre care și festivalul zmeielor, la care au participat aproape 6000 de copii și părinți. Copiii au primit cadouri pregătite cu ajutorul sponsorilor. 

Citește și: David, fiul Andreei Mantea, este actor încă de la vârsta de 6 ani! Cum a reușit să învețe zeci de replici? „Mama m-a întrebat dacă vreau să fiu actor”

Ziua de 1 iunie a fost destinată exclusiv copiilor și activităților îndrăgite de aceștia. Nu doar cei mici au avut parte de momente de bucurie, ci și părinții. Aceștia au fost încântați de faptul că pot petrece timp de calitate cu micuții lor și să-i vadă zâmbind.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si