Close sidebar
Close sidebar

Insula Gough oferă un salariu între 25.000 și 27.000 de lire sterline unui om care să supravegheze păsările

Un grup britanic de protecție a vieții sălbatice caută o persoană care să lucreze timp de 13 luni pe una dintre cele mai îndepărtate insule din lume.

Stefania Pavel,

Un grup britanic de protecție a vieții sălbatice caută o persoană care să lucreze timp de 13 luni pe una dintre cele mai îndepărtate insule din lume

[Sursa foto: Getty Images]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un grup britanic de protecție a vieții sălbatice caută o persoană care să supravegheze păsările pe Insula Gough, scrie  BBC. Insula se află la aproximativ 2.400 km de continentul african- și, neavând aeroport, pentru a ajunge la Gough este nevoie de o călătorie de șapte zile cu barca din Africa de Sud. 

Postul presupune adaptarea la condițiile meteo și la lipsa alimentelor proaspete

Este o călătorie deja parcursă de Rebekah Goodwill și Lucy Dorman, care lucrează în prezent pe Gough. Ei se numără printre cei șapte angajați cu normă întreagă- și opt milioane de păsări- care numesc Gough casa lor. Cei doi lucrează pentru Societatea Regală pentru Protecția Păsărilor (RSPB). Înainte de a se muta la Gough, Lucy a lucrat în Antarctica, în timp ce Rebekah a lucrat pentru RSPB în Scoția.

Anul petrecut de Rebekah pe insulă se va încheia în septembrie, astfel că RSPB caută un nou ofițer de teren, cu un salariu cuprins între 25.000 și 27.000 de lire sterline.

Rebekah Goodwill și Lucy Dorman

[Sursa foto: BBC]

Postul presupune "zile lungi și frecvente" de urmărire a speciilor de păsări marine și necesită candidați care să se adapteze bine la traiul într-un "mediu subantarctic provocator și îndepărtat".

De asemenea, candidații trebuie să aibă "o diplomă în științe sau experiență echivalentă într-un domeniu relevant", precum și "experiență în manipularea și monitorizarea păsărilor sălbatice/animalelor pe teren".

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O polițistă este cercetată pentru că avea o relație cu un traficant de droguri și o aventură cu șeful ei căsătorit, în același timp- antena3.ro

Citește și: EXCLUSIV: Cum pot românii să își scadă ratele la bancă?/ Irina Chițu: ”Cei care au trecut la IRCC, au economisit deja foarte muți bani”

Iar Rebekah și Lucy îi avertizează pe potențialii angajați că vor trebui să înfrunte condiții meteorologice dificile- și să suporte lipsa alimentelor proaspete timp de un an. "Cred că Bekah și cu mine, fiind britanice, credeam că suntem obișnuite cu ploaia", spune Lucy.

"Dar este foarte multă ploaie". Ea adaugă: "Suntem la marginea anilor '40, suntem doar o mică stâncă în mijlocul Atlanticului de Sud, așa că avem parte de vreme destul de extremă".

Postul presupune adaptarea la condițiile meteo și la lipsa alimentelor proaspete

[Sursa foto: BBC]

"A fost cu siguranță un lucru pe care ni l-au subliniat înainte de a veni- faptul că pentru mulți oameni... lipsa alimentelor proaspete este semnificativă", spune Lucy. "Principalul lucru care îmi lipsește cu siguranță este un morcov crocant, sau să pot mușca dintr-un măr frumos. Doar ceva crocant, dar în afară de asta- nu simt că îmi lipsește mare lucru”. Fructele și legumele proaspete prezintă un risc de biosecuritate prea mare de a germina și de a se răspândi pe insulă. În schimb, alimentele provin în principal din două congelatoare cu ușă, aprovizionate o dată pe an. 

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, noi dezvăluiri despre aventurile extraconjugale ale fostei soții! Dovezile care susțin infidelitatea Larisei Uță: „După ce am confruntat-o, ea a recunoscut”- radioimpuls.ro

Citeste si: O polițistă este cercetată pentru că avea o relație cu un traficant de droguri și o aventură cu șeful ei căsătorit, în același timp- antena3.ro

"Unul este plin de legume congelate și celălalt este practic plin de carne congelată, iar apoi avem o mulțime de conserve de fructe și legume congelate", spune Rebekah. Ca parte a echipei RSPB International Conservation Science Team, Lucy și Rebekah urmăresc mișcările diferitelor păsări pe cale de dispariție, cum ar fi albatrosul cu nas galben din Atlantic, petrelul de Atlantic și prionul lui MacGillivray. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI