Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu Kamala Harris, vicepreședintele SUA, vineri, la Palatul Cotroceni.

Citeste si: Joe Biden: Putin nu va reuși niciodată să cucerească Uraina

Prezența vicepreședintelui Kamala Harris în România reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și angajamentul Statelor Unite de a susține securitatea României.

Citeste si: Șoferiță din Ucraina, implicată într-un accident cu șase victime pe DN 7

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu vicepreședintele SUA, la Palatul Cotroceni

Administrația Prezidențială arată că întrevederea dintre cei doi oficiali se înscrie în cadrul eforturilor aliate și transatlantice.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Președintele Xi Jinping: China este ''îndurerată să vadă flăcările războiului în Europa''

″În acest context, preşedintele Klaus Iohannis şi vicepreşedintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creşterii în continuare a prezenţei militare americane şi aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securităţii ţării noastre şi a întregii regiuni.

De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunităţii transatlantice privind adoptarea de noi sancţiuni privind Rusia”, precizează sursa citată.

Citeste si: Papa Francisc, apel la pace: "Mă rog pentru tinerele mame şi copiii lor care fug de război și foamete"

25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral

Vizita vicepreședintelui Kamala Harris are loc și în contextul se împlinesc 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilaterial.

Citeste si: VIDEO| Mii de ucraineni care fug din calea războiului își găsesc adăpost în România. Numai la Ploiești au ajuns ieri 400 de refugiați

De asemenea, întrevederea dintre președintele Klaus Iohannis și vicepreședintele Kamala Harris va reprezenta un bun prilej de reconsolidare și promovare a valorilor și rezilienței democratice.

Citeste si: Un prezentator rus a dispărut de la TV, după ce a făcut o postare împotriva războiului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si