Virgil are 18 ani si este primul roman conceput prin fertilizare in vitro. Vrea ca si el sa ajute alti oameni, asa ca a decis sa dea la medicina.

"Vreau sa dau mai departe la medicina, am crescut cu ideea asta de cand eram mic si cel mai important om care a intrat în casa a fost doctorul cu stetoscopul si mi-a placut foarte tare ideea de a ajuta oameni”, a declarat el pentru Digi24.

Cu ajutorul medicului ginecolog Konstantinos Pantos s-au nascut peste 40.000 de copii. Si pentru el, intalnirea cu Virgil a fost una emotionanta.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Sunt emotionat pentru ca acum 20 de ani, el a fost un embrion într-un laborator si acum este un barbat. Va deveni medic, asa cum îsi doreste, si o sa-l ajut cat pot cu asta”, a declarat medicul.

Primul program de fertilizare in vitro în Romania a fost demarat în 2011 si a avut o rata de succes de aproape 15%.

Desi a devenit o procedura des folosita, nu orice familie si-o permite.

Multe familii apeleaza la credite bancare pentru a putea deveni parinti. Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Valentin Popescu, a declarat ca „anul acesta sunt disponibili 4 milioane de lei pentru procedurile de fertilizare in vitro. Daca anul trecut banii au fost alocati pentru 300 de proceduri si s-au facut 251, anul acesta banii sunt suficienti pentru 850 de proceduri.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si