Close sidebar
Close sidebar

Întâlnire tensionată Zelenski-Trump la New York. Care este planul pentru a ajunge la pace cu Vladimir Putin?

Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă, a anunţat că se va întâlni vineri dimineaţă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la solicitarea acestuia din urmă. Șeful statului ucrainean a afirmat anterior că Donald Trump "nu ştie de fapt cum să oprească acest război".

Sorin Negru,

Întâlnire Zelenski - Trump la New York.

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a primit, joi, la Washington un nou pachet de ajutoare de la Joe Biden, iar candidata democrată la Casa Albă Kamala Harris i-a promis sprijinul pe viitor.

Citește și: Vladimir Putin avertizează Occidentul că va folosi arme nucleare dacă Rusia este lovită cu rachete convenționale

În cursul dimineșii de vineri, Zelenski are o întâlnire mult mai delicată cu Donald Trump, critic în privinţa masivului ajutorul american pentru Ucraina.

Citeste si: „Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur- kanald.ro

Citeste si: Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?- wowbiz.ro

Citeste si: Olivia Dunne, gimnasta care a devenit virală, spune că celebritatea vine cu un preț: „Mi-au cerut apa în care fac baie” - antena3.ro

"După cum ştiţi, Zelenski a cerut să ne întâlnim. Mă voi întâlni cu el mâine dimineaţă în jurul orei 09.45 la Trump Tower", la New York, a transmis Donald Trump.

Cum speră Donald Trump să aducă pacea în Ucraina

"Cred că voi putea încheia rapid un acord între preşedintele Putin şi preşedintele Zelenski", a spus Donald Trump, asigurând că nu doreşte o "capitulare" a Ucrainei, cum îl acuză rivala sa democrată pentru Casa Albă, Kamala Harris.

Candidatul republican a pretins de mai mult ori că va rezolva problema războiului dintre Rusia şi Ucraina "în 24 de ore", fără a explica vreodată în ce mod.

Potrivit presei americane, Donald Trump nu a apreciat un interviu acordat de Volodimir Zelenski revistei New Yorker- în care şeful statului ucrainean a afirmat că Donald Trump "nu ştie de fapt cum să oprească acest război".

În ultimele luni, Trump s-a arătat extrem de critic cu privire la miliardele de dolari cheltuite de Statele Unite pentru a susţine Kievul în lupta sa cu Moscova, îndemnând Europa "să se mişte".

Ce a obținut Zelenski în SUA

Zelenski s-a întâlnit, joi, la Washington cu președintele SUA, Joe Biden. "Rusia nu va câştiga", a declarat joi Biden din Biroul Oval.

Pentru a "ajuta Ucraina să câştige acest război", el anunţase puţin mai devreme o "creştere a ajutorului de securitate"- dar fără unda verde sperată de Kiev pentru a lansa spre Rusia rachete cu rază lungă de acţiune fabricate în Statele Unite.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI