Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Întârzierile în dezvoltare la copii. Timpul petrecut în fața ecranelor poate afecta dezvoltarea celor mici

Vorbirea greoaie și lipsa echilibrului atunci când merg sunt primele semne care ne dau de înțeles că un copil are întârzieri în dezvoltare. Specialiștiii susțin că numărul de cazuri de acest fel a crescut în ultima vreme, dar vin și cu vești bune. Dacă intervenim rapid, șansele de recuperare cresc considerabil.

Redactia Stirile Kanal D,

Întârzierile în dezvoltare la copii. Timpul petrecut în fața ecranelor poate afecta dezvoltarea celor mici

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Această fetiță cu ochi albaștri și păr blond este pe cale să împlinească vârsta de 6 ani. S-a născut prematur, lucru care i-a afectat dezvoltarea. La vârsta ei se străduiește să pronunțe corect primele ei cuvinte și să stea corect în șezut.

Citește și: VIDEO. Un copil răpit în urmă cu 42 de ani și-a reîntâlnit mama. "Am fost sufocat"

Micuța merge la psihoterapeut de aproape un an, iar rezultatele sunt de-a dreptul uimitoare. Mama ei, Narcisa, ne povestește cu lacrimi în ochi cât de greu i-a fost să accepte situația.

Citeste si: Cutremur vineri dimineață în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs- kanald.ro

Citeste si: Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească- wowbiz.ro

Citeste si: Rușii au vrut să prăbușească avionul azer în mare, ca să scape de dovezi. Flightradar publică traiectoria 3D a zborului- antena3.ro

Narcisa, mama fetiței: „Probleme au fost la mers, la desenat, la făcut puzzle, chiar dacă ținea creionul și pixul. N-a reușit până la terapie să deseneze în contur. De la primele două ședințe a început să vorbească la televizor, pur și simplu.”

Specialiștiii susțin că numărul de cazuri de acest fel a crescut în ultima vreme

Andreea Stroe, psihoterapeu:   „În ultima perioadă ne confruntăm cu foarte multe astfel de cazuri, această întârziereîn dezvoltare mai ales pe partea limbajului.

Sfătuim părinții să nu se mai ia după acel mit că o să ajungă la grădiniță și o să vorbească el. Nu-i chiar așa, pentru că câteodată se poate întâmpla acest lucru, dar de cele mai multe ori, nu. t: 

Timpul în fața ecranului pentru copii le afectează dezvoltarea

Dincolo de cauzele genetice sau psihologice, mai este un factor agravant pentru tulburările de dezvoltare ale celor mici.

Un dușman tăcut...

Andreea Stroe, psihoterapeut:   „Și anume expunerea copiilor la ecrane este cel mai negativ lucru ce se poate întâmpla. Nu expunem copiii la ecrane până în doi ani și jumătate, atunci se formează limbajul. Nu le expunem pentru că nu mai există acel răspuns-întrebare-răspuns și creierul are de suferit în momentul expunerii la ecrane.”  

Semnele pot apărea din primele luni de viață, dar devin evidente în momentul în care intră în colectivitate. De la 1 iunie anul acesta, statul decontează tratamentul psihologic pentru copii, în limita a 10 ședințe pe o perioadă de 120 de zile. În cazul întârzierilor severe însă, terapia se recomandă mult mai des.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI