Interlopul timișorean este acuzat că a comandat uciderea unui alt coleg de breaslă, Jean Crihan, în Italia. Acesta a fost arestat în Spania, în luna martie, dar a fost eliberat după aproape 3 luni, după ce autoritățile judiciare din România nu a arătat interes pentru a-l aduce în țară.

Citeste si: O mamă a fost ucisă de fiul de 15 ani. Băiatul era supărat pentru că femeia l-a părăsit pe tatăl aflat în închisoare

Într-un interviu acordat pentru jurnaliștii de la Observator, interlopul a declarat că a ales să se predea în Italia pentru a evita un proces în România. Oiță susține că este nevinovat, dar nu are încredere că sistemul de justiție românesc l-ar fi putut ajută să demonstreze aceste lucru.

Declarațiile uluitoare ale interlopului din Timișoara

Chestionat în legătură cu decizia sa, Alin Ciprian Huc a declarat că:  Deoarece nu am încredere în justiția din România, în special în doamna procuroare care a anchetat acest caz. Aici s-a întâmplat fapta, în Italia, aici am domiciliul, dacă am greșit cu ceva prefer să plătesc aici. Nu am de ce să plătesc în România pentru că față de statul român nu am greșit cu nimic. Singură mea greșeală e că sunt născut în România, asta e singură mea greșeală.

Mai mult, Huc a demontat zvonurile potrivit cărora acesta ar fi avut tratament preferențial în închisoare:  Sunt niște erori, niște discuții fără sens.

Nu, n-am avut niciun tratament preferențial. Am fost în arest și mi s-a adus un televizor. Și vezi, Doamne, că am fost ajutat că mi s-a adus un televizor, dar toate persoanele din arest au televizoare. Și acolo unii polițiști “se mănâncă” între ei și au profitat de chestia asta, și-au reglat treburile între ei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Ilona, o moldoveancă de 16 ani, e dispărută de zile întregi în Italia. Adolescenta s-a certat cu mama sa: „Întoarce-te acasă”

Mai mult interlopul a povestit în detaliu de ce a ales să se predea autorităților italiene: Fiindcă sunt nevinovat și trebuie să înfrunt această situație într-o țară cu o justiție corectă că să elucidez acest mister. Să se termine cu toate știrile pe surse, cu toate măgăriile și defăimarea mea. Dacă eram vinovat, eram în America de Sud, în Maroc, eram în Dubai, conform știrilor pe surse. Nu am de ce să stau ascuns atât timp cât, într-un fel sau altul, pot să elucidez această problema“.

Conform procurorilor DIICOT, Oiță era liderul unui grup infracțional care acționa în Italia. La ordinul sau a fost pus la cale un plan de a-l asasina pe Jean Crihan, un alt interlop din Timișoara, pe motiv că acesta refuzase să investească un milion de euro într-o afacere de trafic de cocaină.  ”În cadrul grupului infracțional organizat, alcătuit din patru inculpați care au acționat pe teritoriul Italiei, fiecare dintre membri au avut sarcini precise și au acționat în mod coordonat și premeditat în vederea suprimării vieții persoanei vătămate”,  se precizează în comunicatul DIICOT.

Citeste si: Un cuplu de români a crezut că a dat lovitura într-un magazin din Ibiza. Au furat o geantă de peste 3.000 de euro

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Asasinul plătit de Alin Ciprian Huc urmă să primească o mașină de lux după ce îl asasina pe Jean Crihan. Crihan a fost împușcat de patru ori în piept, dar a supraviețuit atacului. Nicolae Aivanoaei, asasinul tocmit de Huc, a fost arestat în 2021. După ce și-a revenit, Jean Crihan a colaborat cu poliția și a pus la dispoziția anchetatorilor datele de care dispunea. 

Citeste si: Mesajul incredibil al unui elev de 15 ani pe care i l-a trimis mamei sale. Adolescentul s-a stins din viață într-o excursie în Europa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si