Interlopul Florin Duduianu, arestat de autoritățile din SUA. Acesta ar fi jefuit și șantajat maneliști alături de alți 47 de români
Florin Duduianu, unul dintre cei mai căutați infractori din România a fost arestat în SUA, alături de alți 47 de români. Aceștia ar fi furat sute de mii de dolari din California.
Autoritățile americane au arestat în total 48 de membri ai unei rețele criminale românești, suspectați că au furat sute de mii de dolari din California. Printre aceștia se numără și celebrul interlop, Florin Duduianu. Acesta figurează pe lista persoanelor căutate de Poliția Română, el fiind acuzat de tâlhărie și șantaj.
Cum acționa banda de infractori?
Potrivit unui comunicat al anchetatorilor din Orange County, în anul 2023, banda condusă de Duduianu ar fi furat prin operațiuni de skimming mai mult de 108 milioane de dolari de pe cardurile sociale ale familiilor care aveau venituri
mici. Astfel, ei ar fi implantat mai multe dispozivite în magazine, cu ajutorul cărora ar fi furat datele de pe carduri. Mai departe, cu respectivele date ei ar fi clonat carduri, cu ajutorul cărora ar fi cumpărat mai multe bunuri. Produsele le-ar fi vândut în Mexic, iar banii câștigați îi trimiteau în România la familii.
„Vizarea californienilor vulnerabili, care încearcă să asigure nevoile de bază pentru ei înșiși și familiile lor este o crimă odioasă.
Sunt recunoscător pentru munca laborioasă depusă de Procuratura Comitatului Orange pentru a-i trage la răspundere pe autorii din spatele unor astfel de infracțiuni”, a spus procurorul general Rob Bonta.
Ce maneliști au fost tâlhăriți de Florin Duduianu?
Mulți dintre români intraseră ilegal în SUA, iar printre ei se aflau și minori. Individul în vârstă de 39 de ani a mai fost arestat și în luna august 2023, el fiind acuzat de şantaj, tâlhărie şi tâlhărie calificată, într-un dosar în care victimele erau cântăreţi de manele.
Printre artiști se numără și Florin Salam și Nicolae Guță.
„În perioada octombrie 2017 – iulie 2020, inculpaţii, cunoscuţi în spaţiul social având ca preocupare săvârşirea de fapte cu violenţă, profitând de reputaţia conferită de apartenenţa la o anumită familie, prin violenţe şi ameninţare cu acte de violenţă, au constrâns persoanele vătămate, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul muzical, să le remită sume importante de bani, imediat sau în viitor şi să participe în mod gratuit la anumite evenimente viitoare”,
anunţau, în 2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un comunicat.