Close sidebar
Close sidebar

Intervenţii fără bisturiu la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Cum se simt pacienții

Șase pacienții au fost operați pe creier cu ajutorul unor tehnologii inovatoare. Intervențiile au avut loc fără bisturiu și fără dureri.

Diana Bostan,

Spitalul de Neurochirurgie din Iași


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Aceste intervenții au avut loc prin intermediul proceduri Gamma Knife realizate în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică din cadrul spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Intervenţii fără bisturiu spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

"Sunt pacienţi salvaţi cu procedurile Gamma Knife. Intervenţia pe creier este realizată fără bisturiu, iar prima procedură de acest gen a fost făcută în cazul unui pacient de 50 de ani diagnosticat cu meningiom. Specialiştii au reuşit să ofere pacientului un tratament fără durere, cu precizie şi în siguranţă. Imediat după realizarea procedurilor performante pacientul a fost externat. În total, au fost trataţi prin această metodă până acum şase pacienţi, cu patologii diverse, în general leziuni ale creierului care erau imposibil sau foarte dificil de tratat prin alte metode.

Toţi pacienţii au o evoluţie bună, mare parte dintre ei sunt deja externaţi. Urmează să îşi facă controale în perioada următoare", a declarat vineri medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Citeste si: 40% dintre pacienții diagnosticați cu cancer gastric sunt bărbați cu vârsta între 60 și 70 de ani. Riscurile inutile la care se expun românii

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pentru pacienții care beneficiază de asigurare medicală, tratamentul este gratuit.

Pentru bolnavii care nu au asigurare medicală vor fi stabilite tarife modice

"Pentru pacienţii asiguraţi nu vor fi costuri suplimentare. Pentru pacienţii neasiguraţi vom stabili nişte costuri, dar pot să vă spun că vor fi nişte costuri rezonabile astfel încât toată lumea să aibă acces la asemenea tip de tratament.

Putem trata şi pacienţi din afara comunităţii europene, mă refer aici la Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, ţări care nu beneficiază de asemenea tip de tratament", a adăugat medicul Lucian Eva.

Citeste si: Sute de copii infectați cu coronavirus. Spitalele, pline

Medicii din Iași susțin că aceste proceduri sunt dintre cele mai performante care există în prezent pe piaţa europeană. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI