Cei 23 de ani si 3 luni de inchisoare primiti pentru mai bine de 3 mii de crime nu l-au cumintit pe "Popeye". Imaginile sunt surprinse zilele trecute, intr-un cartier din Medelin, Columbia. Barbatul isi incarca arma si trage pe fereastra, desi se afla la cateva sute de metri de un bloc de locuinte.

Isi permite pentru ca el este vestitul General al Mafiei!!!

Cei trei prieteni ai lui Christian Sabbagh aplauda cu teama. Sunt la mii de kilometri de casa, fara nicio protectie. E marea lor lovitura in ale jurnalismului, dar situatia poate sa degenereze intr-o secunda si din ziaristi sa devina victime.

L-au contactat cu cateva zile inainte si i-au spus ca au gasit o sursa care ii poate duce la "Popeye". Sabbagh a facut tot ce a putut sa-i ajut. A luat legatura cu niste prieteni care lucreaza la Medelin, dar garzile de corp ale lui Popeye sunt prevazatoare. Ii muta pe jurnalistii de la BackPackYourLife din masina in masina, ba, la sfarsit, le iau telefoanele.

Tensiunea creste. Nu stiu cine va veni la intalnire, cine ii va lua. Intr-un final isi face aparitia o masina care ii preia.

Ghidul lor este un fost politist, culmea, unul din cei care in urma cu aproape 30 de ani il vana pe Popeye. Tinerii romani sunt dusi intr-o loc secret, acolo unde se vad fata in fata cu Generalul Mafiei. Din fericire "Popeye" e bine dispus.

"Popeye" e un razboinic care a stat 23 de ani intr-o inchisoare din Columbia, inclusiv intre anii 1991 si 2001, cand era razboi intre paramilitarii columbieni si razboinicii columbieni, razboi soldat cu 300 de morti si 100 de persoane disparute.

Ce stiti dumneavoastra de tara mea, Romania?

Pentru noi, columbienii, Romania e o tara enigmatica, cu castele mari, cu Dracula si conti. Romania este o tara care a dus-o foarte greu in perioada comunismului. Romania, pentru noi, este o tara mare, dar nu foarte cunoscuta. Eu am citit despre Romania povestea cu Dracula, noi credem ca toti romanii au pelerine, coarne si sunt vampiri.

Hai sa vorbim de Romania si romanii din reteaua lui Pablo Escobar. Tu ai cunoscut romani implicati in lumea narco-traficantilor?

Uite, intr-adevar, cand Pablo Escobar Gaviria s-a implicat in traficul cu narcotice, niciodata nu a trimis droguri in Europa, asadar, nici in Romania. Pablo Escobar a trimis droguri doar in SUA, in zona de Nord.

Intr-adevar, peste 80% din productia de cocaina era transportata in Statele Unite. "Popeye" spune ca Pablo Escobar cu greu putea face fata cerintei de stupefiante. Cat priveste cele 3.000 de asasinate pe care le-a facut in slujba lui Escobar, Generalul Mafiei nu pare sa aiba vreo remuscare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cand a fost prima oara cand ai ucis?

Uite cum stau lucrurile, vedeam foarte multa violenta, era peste tot prezenta, erau foarte multe crime, eu lucram in Serviciul Secret al Mafiei, abia ma angajasem, ma ocupam de "morti"- lista neagra a celor care urmau sa fie lichidati. M-a contactat Pablo Escobar ca sa lucrez pentru el.  Mi-a oferit un contract ca sa ucid un sofer de autobuz care il suparase, de fapt, nu era un simplu sofer, se ocupa cu transportul in zona de frontiera din Urgalda si Isabaneti. Am acceptat contractul si i-am tras un glont in cap fara remuscare!

Cati ani aveai cand ai facut asta?

Vreo 19-20 de ani aveam

Si... nu stiu cum sa zic, cand a fost ultima data cand ai omorat?

Ultima oara am ucis in inchisoare. Atunci am omorat ca sa-mi salvez viata

Nu are remuscari, nu se drogheaza, nu bea. Doarme linistit noaptea, chiar daca stie ca inca are pe urme o armata de asasini.

" Uite, cand esti asasin profesionist nu te gandesti nici la prima, nici la ultima, nici la cea intermediara. Trebuie sa fii constient ca esti intr-un permanent razboi. Mentalitatea ta de razboinic trebuie sa ramana intacta. Cand ai un dusman, nu trebuie sa te gandesti la mama lui care sufera sau la fratii lui care plang. Il impusti si gata.", spune "Popeye".

In astfel de razboaie nu exista prieteni sau dusmani, ci doar aliati vremelnici. Lucrurile se pot schimba incredibil.

"El este politistul care ma vana. In acea perioada eu voiam sa-l omor si el voia, la fel, sa ma omoare. Iata, astazi, vietile noatre sunt schimbate.", spune Generalul Mafiei, completat de fostul politist, care acum ii este prieten.  "O sa va spun un lucru, daca Columbia vrea pace, trebuie sa ierte, sa schimbe viata cuiva. El a fost un asasin, eu politist, intre noi se auzea doar zgomot de arma. El mi-a omorat colegi, eu i-am omorat colegi. Dupa atata timp, 20-25 de ani, l-am gasit mai imbatranit, mai gras, dar pacifist. El are propria lui afacere, propria lui familie, trecutul e trecut. In acest moment nu-i port ranchiuna lui "Popeye", nu am regrete. Ce a fost s-a terminat cu mult timp in urma. Am ingropat trecutul. Abia acum un an am facut pace cu Popeye. Sincer, am simtit asta ca pe o usurare", transmite Gabriel.

Ai omorat pe cineva cu un  cutit sau cu mainile?

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Cu cutitul da, cu mainile nu, ca sa omori pe cineva cu mainile, trebuie sa ai multa forta. Mie mi se spunea Popeye pentru ca eram foarte puternic, dar e foarte dificil. Uite, cutitul trebuie sa-l tii intotdeauna in jos atunci cand omori. Trebuie sa-l tii strans de maner, asa, si il infigi cu toata puterea. E foarte periculos daca tu tii cutitul gresit, e foarte posibil sa te ranesti

Simti vreo diferenta cand omori cu cutitul sau cu pistolul?

Zero

Zero? Pe bune? Arma e pentru dumneavoastra ca si cutitul?

Aceleasi sentimente le am si cand transez o persoana

Nu simti nimic?

Nimic, zero. Intreba-l pe Dracula, in Romania, daca simte ceva

Popeye incheie interviul cu urari pentru poporul, de parca ar fi o vedeta de cinema, nu un criminal.

"Respectul meu si toata admiratia mea pentru poporul roman, pentru favoriti, pentru tineri si pentru toate persoanele din Romania. Va imbratisez. V-a vorbit Popoye, generalul mafiei. De aici, de pe strazile din Medelin, aceleasi strazi pe care a pasit si Pablo Escobar Gaviria. Sa traiasca Romania!", este mesajul lui Hairo Velasquez Vasquez.

Christian Sabbagh a tinut sa le multumeasca celor trei tineri de la BackPackYourLife. Asta este cu adevarat jurnalism. Chiar daca, deocamdata, nu au la dispozitie decat un canal pe o platforma online, Christian Sabbagh crede ca Vlad Steiner, Catalin Stanciulescu si Rafael Bejan isi vor face un nume in presa romaneasca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si