Întorsătură neașteptată în cazul pacienților morți, după ce au mâncat produse din pește de la o mănăstire. Ce a arătat rezultatul testelor toxicologice
Raportul toxicologilor arată că toate probele recoltate atât de la oamenii morţi, cât şi cele de pacienţii internaţi acum, sunt negative. Alte probe vor fi gata în următoarele zile.
Pe data de 21 noiembrie, mai mulți pacienți, dar și personal medical de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, județul Vaslui aveau să consume mai multe meniuri cu preparate din pește, primite de la Mănăstirea Florești.
Care este de fapt cauza morții pacienților?
În cursul nopții de 22 noiembrie, un pacient a prezentat simptome digestive, vărsături și diaree, simptome care au apărut ulterior, În cursul zilei de 22 noiembrie și la alți pacienți.
Din păcate, situația s-a înrăutățit galopant, iar trei persoane au decedat. Este vorba de pacienți cu vârste cuprinse între 45 și 54 de ani, care stăteau de zeci de ani prin instituții psihiatrice, conform Libertatea.
De asemenea, alți 29 de pacienți au fost transferați la alte unități medicale deoarece în continuare prezentau simptome digestive specifice unei toxiinfecții alimentare. Acum, aceștia sunt stabili şi nu necesită îngrijire de terapie intensivă, potrivit medicilor.
Astăzi, 24 noiembrie au sosit și primele rezultate toxicologice, care arată că toate probele recoltate atât de la oamenii morţi, cât şi cele de pacienţii care sunt internaţi acum, sunt negative, potrivit Antena 3 CNN. Acum, se ia în calcul o nouă pistă, și anume cea a existenței unei posibile bacterii, așadar testările continuă.
Administratorul depozitului de pește neagă acuzațiile aduse
Până acum, au fost efectuate controale atât la spital, cât și la depozitul de unde călugării au procurat peștele. La unitatea sanitară nu au fost găsite nereguli, ba chiar specialiștii au fost surprinși să găsească totul în ordine. Totodată, mănăstirea a primit o amendă de 40.000 de lei, însă se pare că relația dintre cele două este foarte bună.
„Ei sunt prietenii noștri. Tot timpul ne-au primit la ei la mănăstire, tot timpul ne-au pus la masă la ei la mănăstire.
În prima zi de Crăciun urma să fim la ei cu corul. Este o tradiție, pentru că o parte dintre pacienții noștri provin de acolo”, a declarat Sergiu Stratulat, asistentul social al spitalului pentru Libertatea.
Administratorul depozitului neagă acuzațiile, spunând că este exclus ca oamenii să se îmbolnăvească din cauza peștelui vândut de el.
Octavian Bîgu a mai spus că peștele este depozitat conform, iar produsele au fost vândute cu factură. În cele din urmă, bărbatul a spus că el nu consumă pangasius.