Pe data de 01.02.2022, în jurul orei 04.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, un cetățean turc în vârstă de 48 de ani, s-a prezentat la volanul unui autocamion. Acesta transporta mase plastice şi circula pe ruta Turcia-Germania.

Citeste si: Cinci bărbați din Bacău au fost reținuți de DIICOT pentru trafic de droguri

A fost efectuat un control fizic al autocamionului

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul fizic al mijlocului de transport. Deasupra cabinei autocamionului, în spatele panoului de protecţie împotriva vântului, au fost descoperite mai multe pachete ambalate în saci de plastic. În urma controlului amanunțit s-a stabilit că pachetele respective conţin o substanţă solidă, de culoare maronie, în greutate totală de 81 kg (posibil opiu).

Cantitatea de substanță a fost preluată de lucrători de la BCCO Craiova, la laboratorul de specialitate, pentru a fi analizată.

Citeste si: VIDEO| Un poliţist băut și drogat a furat o mașină din fața unui bar din Alexandria

DIICOT continuă cercetările, urmând să ia măsurile legale impuse

Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova, continuă cercetările împreună cu BCCO Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, autocamionul a fost indisponibilizat la sediul PTF Calafat. Cetăţeanul turc a fost reţinut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Drogurile ar valora aproximativ 1.500.000 euro, dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră.

Citeste si: Persoane reţinute pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, la Vaslui

 

 

Sursa: Digi24.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si