Razvan Burleanu a fost considerat un personaj providential pentru fotbalul romanesc, mai ales ca l-a inlocuit la carma federatiei pe eternul Mircea Sandu. In martie 2014, ajutat si de o conjunctura speciala (condamnarea favoritului la alegeri, Gheorghe Popescu), Burleanu a poposit la Casa Fotbalului. Anterior, condusese Federatia Romana de Minifotbal, dar acum, la FRF, a ajuns la masa bogatilor, cu peste 17 milioane de euro- cheltuielile FRF pe anul 2015.

Dupa ce a ajuns la FRF, Burleanu si-a abandonat asociatia
Dupa ce a ajuns la FRF, Burleanu si-a abandonat asociatia Interesant este, insa, modul in care Razvan Burleanu a ajuns presedintele FRF si mai ales pe ai cui bani. Pe 15 noiembrie 2013, Razvan Burleanu inregistra la Judecatoria Sectorului 3, Asociatia „Liga Iubitorilor de Fotbal”. Declarativ, asociatia avea ambitii mari: „Ne propunem sa stimulam actiuni de promovare a fotbalului ca sport si sa incurajam dezbateri libere despre dezvoltarea fenomenului fotbalistic, care sa se concretizeze in idei de politici publice sau de buna-guvernanta sportiva”, spunea Razvan Burleanu in 2013, pe contul de Facebook al asociatiei.

In realitate, prin intermediul Ligii Iubitorilor de Fotbal, Burleanu a adunat bani pentru candidatura sa. „Cheltuielile mele se ridica la 20.000 de euro, asigurate de Liga Iubitorilor de Fotbal, o organizatie finantata de mai multi oameni de afaceri care ma sustin la alegerile FRF”, spunea Burleanu pentru ziarulring.ro. Burleanu promitea atunci ca procesul de finantare va fi unul cat se poate de transparent.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Conform datelor de la Ministerul Finantelor, Asociatia Liga Iubitorilor de Fotbal a demarat in forta. Practic, din noiembrie pana in decembrie 2013, veniturile asociatiei au fost de 66.871 lei, adica aproximativ 14.800 euro, iar cheltuielile de doar 751 lei (166 euro). Misteriosii oameni de afaceri n-au mai fost la fel de generosi cu Burleanu si in 2014 (anul alegerilor), cand in conturile asociatiei au intrat doar 770 lei (171 euro) si a avut un deficit de 20.023 lei (4.450 euro). Dupa 2014, Burleanu nu a mai facut declaratii fiscale, lasandu-si asociatia de izbeliste insa in stare de functionare. Nici macar contul de Facebook al asociatiei nu a mai fost actualizat din martie 2014, inainte de alegeri. Nimic despre despre actiunile de promovare a fotbalului. Cat despre transparenta: cine a dat banii, cat s-a cheltuit cu adevarat in campanie si ce s-a intamplat cu sumele ramase din exercitiul financiar- nici o vorba.

Liga iubitorilor de fotbal avea ambitii mari in 2013
Liga iubitorilor de fotbal avea ambitii mari in 2013

Dupa esecul de la Europene, Razvan Burleanu a acuzat managementul defectuos al fotbalului in ultimii 24 de ani, explicand in acest fel esecul tricolorilor. El a refuzat insa sa spuna daca va returna prima de 90.000 de euro pe care si-a acordat-o singur pentru calificarea Romaniei la Euro.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si