VIDEO- Mii de vieți distruse- prăpăd în Brazilia 

Cel mai recent bilanţ indică un total de 79 de morţi în regiunea Recife de când ploile au început să lovească statul brazilian, în cursul nopţii de marţi spre miercuri. 

Citeste si: VIDEO| Pericol de inundații în mai multe zone din țară. „Vârful episodului de vreme rea va fi în această seară”

“Duminică, la ora 18.00, numărul persoanelor care au murit din cauza ploilor a ajuns la 79”, a precizat Apărarea Civilă din Pernambuco într-un comunicat de presă.

Familii întregi distruse de inundații

Într-un interval de acalmie, aproximativ 1.200 de oameni au reluat duminică căutările celor dispăruţi şi celor rămaşi izolaţi, cu ajutorul elicopterelor şi bărcilor.  

Cel mai dur bilanţ s-a înregistrat după o alunecare de teren la Jardim Monte Verde: 19 morţi, dintre care 11 din aceeaşi familie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Furtuna a făcut ravagii în Capitală: 29 de copaci au căzut, iar 19 autovehicule au fost avariate

Cei 11 erau rude ale lui Luiz Estevao Aguiar, bărbat care a dat declaraţii pentru Globo: “A murit sora mea, a murit cumnatul meu, au murit 11 oameni din familia mea”.

Ploile torenţiale au provocat, de asemenea, strămutarea a aproximativ o mie de persoane din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Înregistrări video postate pe reţelele sociale arată străzi largi inundate în mai multe municipalităţi, case prăbuşite şi alunecări de teren.

Orașe distruse de inundații și alunecările de teren

Bilanțul dezastrului din nord-estul Braziliei se modifică de la o zi la alta. Până acum numărul oamenilor afectați de inundații a ajuns la 715 000.

În declarația făcută de Agenția de Apărare și Protecție Civilă din statul Bahia, s-a precizat că 30.915 persoane au rămas fără adăpost, 62.731 persoane au fost evacuate din cauza inundațiilor, iar numărul celor afectați de inundații a crescut la 715.634.

166 de orașe au fost afectate de inundații în statul cu o populație de peste 15 milioane de locuitori, iar starea de urgență decretată în 154 de orașe rămâne în vigoare.

S-a notat că 37 de orașe au fost complet inundate în urma dezastrului declanșat în sudul statului Bahia din nord-estul Braziliei de ploile torențiale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si