Furtunile puternice de duminică au distrus trei sate din comuna Baia de Criș din Hunedoara. Autoritățile au constatat că 42 de oameni au fost evacuați, iar peste 100 de gospodării au fost devastate de ploile torențiale.

Ploile torențiale fac ravagii în Hunedoara

Trei sate care aparțin de comuna Baia de Criș din județul Hunedoara au fost distruse în weekend din cauza ploilor torențiale care au provocat numeroase viituri.


Viiturile puternice au măturat tot din calea lor în satele Rișculița, Rișca și Baldovin. Mai mult de 100 de gospodării au fost distruse complet. Autoritățile au intervenit pentru a evacua 42 de oameni din calea viiturilor, dar și pentru a salva mai multe animale din gospodăriile inundate.

"Pompierii Secţiei Brad şi ai Detaşamentului Deva din cadrul I.S.U. Hunedoara au intervenit cu 20 de mijloace tehnice pentru a pune în siguranţă atât persoanele afectate de inundaţii, cât şi bunurile materiale şi animalele aflate în pericol. Salvatorii hunedoreni au evacuat din locuinţe 42 de locuitori ai satului Rişca şi au salvat 11 animale din gospodăriile unde a pătruns apa. La această ora, pompierii intervin cu motopompe de capacitate medie şi mare pentru evacuarea apei”, a transmis ISU Hunedoara.

Citește și: În Vrancea, patru turiști au fost prinși pe un traseu montan de ploaia torențială

Viiturile au provocat pagube

Viiturile provocate de ploile torențiale au cauzat mai multe daune. Drumul Județean 762 este blocat din cauza aluviunilor între localitățile Rișculița și Baldovin. Echipele de drumari lucrează în acest moment la eliberarea, dar și repararea drumului județean blocat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mai mult decât atât, viiturile au cauzat întreruperea alimentării cu energie electrică în cele trei sate devastate. Satele nu au în acest moment curent electric.

Citește și: VIDEO-Alertă ANM de vreme severă imediată. S-a anunțat Cod Roșu de vreme severă

Mai multe județe sunt afectate de precipitații

Inundațiile au provocat daune și în Cluj. Pompierii au intervenit în mai multe apartamente și gospodării. Mai multe autospeciale au fost folosite pentru a face față inundațiilor.

O excursie se putea încheia tragic pentru patru turiști, printre care și un copil. Cei 4 s-au aventurat un traseu montan, timp în care au fost surprinși de o ploaie torențială. Salvatorii au internevit la timp, iar turiștii au fost salvați.

Fenomenele extreme au fost surprinse și în Giurgiu. Oamenii care treceau prin zonă au surprins într-o filmare o mini-tornadă, în comuna Mihăilești.

Ploile torențiale au cauzat inundații și dezastre în mai multe județe din România, printre care și Buzău, Maramureș, Cluj, Vrancea, Giurgiu și Hunedoara. Meteorologii anunță continuarea vremii instabile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si