Autoritățile locale sunt îngrijorate de faptul că șase gospodării ar putea fi inundate după ce un râu și-a ieșit din matcă.

Inundațiile au făcut ravagii într-o comună din județul Iași

Potrivit prefectului Bogdan Cojocaru, râul Miletin și-a ieșit din matcă în urma topirii zăpezii, fiind inundate aproximativ 40 de hectare de pășune.

Citește și: Un pod din Galați este pe punctul de a se prăbuși

”Autorităţile locale au cerut încă din anul 2018 intervenţii în albia râului. Şi anul trecut am fost în zonă şi am solicitat efectuarea unor lucrări de decolmatare a râului Miletin pentru a se creşte capacitatea de preluare a apei, dar aceste intervenţii nu au fost efectuate. Vom relua aceste demersuri alături de autorităţile locale. Acolo există un risc de inundaţii care poate fi diminuat printr-o serie de lucrări în albia râului aflat în responsabilitatea Administraţiei Bazinale de Apă Prut – Bârlad”, a declarat prefectul Iaşiului, Bogdan Cojocaru.

Inundații într-o localitate din Mureș

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din localitatea Tăureni, județul Mureș. Apa a pătruns în 17 gospodării.

Citește și: Inundații într-o localitate din Mureș. Pompierii au intervenit

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Inundațiile sunt o urmare a creșterii nivelului lacurilor piscicole și depășirii nivelului digului de protecție în urma ploilor abundente din ultima perioadă. 

Citește și: VIDEO/ FOTO- Codul galben de vreme rea a făcut ravagii în Capitală

Pompierii au intervenit cu două dispozitive de pompare de mare capacitate, cu două motopompe, patru autospeciale de primă intervenție și comandă și un UTV, încadrate de 23 pompieri militari. 

Citește și: VIDEO- Un drum din județul Vrancea, aflat în plină reabilitare, s-a surpat din cauza unei alunecări masive de teren

Cei de la ISU Mureș au declarat faptul că nu s-au înregistrate victime și nu se impune evacuarea populației din zonă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si