Close sidebar
Close sidebar

Invatamantul romanesc, la pamant! Peste 10.000 de dascali nu au obtinut note de trecere la concursurile de titularizare!

Situatia dezastruoasa de la Bacalaureat din ultimii ani se reflecta si in calitatea scazuta a profesorilor care ajung sa predea in scolile din Romania.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe langa cei cu state vechi si care sunt titulari de ani buni in sistemul de invatamant, din generatia noua, nu mai apar oameni capabili sa faca fata rigorilor sistemului.

Rezultatele obtinute la examenul de titularizare de cei care aspira la un loc de profesor in sistemul preuniversitar sunt extrem de slabe, peste jumatate din ei obtinand note sub 7, pragul ce trebuia atins pentru o titularizare completa.

In total s-au inscris pentru un post 22.866 de candidati, dintre care 2.630 s-au retras din concurs pe motive personale, alti 26 au fost eliminati din concurs pe motiv de frauda, iar alti 88 de lucrari au fost anuylate pe motiv de nerespectare a metodologiei.

Dintre cei care au dat examenul, 83 de candidati (0,41%) au obtinut nota 10, 9.306  candidati au obtinut note intre 7 si 9.99,

6.979 au luat note intre 5 si 6,99 (insuficient pentru titularizare), iar 3.757 de candidati au luat note intre 1 si 4,99.

In total, din promotia curenta, doar 44,05% au obtinut note peste 7, in timp ce restul au obtinut note sub 7.

Repartizarea se va face in zilele de 8 si 9 august si cei care au luat note peste 7 sau egale cu 7 vor fi angajati pe perioada nedeterminata in sistemul de invatamant, iar cei care au obtinut minim nota 5, in limita locurilor disponibile vor fi incadrati pe posturi cu perioada determinata in
munca (suplinitori).

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI