Ministrul Apărării de la Tel Aviv, Yoav Gallant, le-a spus trupelor de la granița cu Fâșia Gaza că ordinul de a intra în teritoriul condus de Hamas va veni în curând.

„Acum vedeți Gaza de departe, în curând o veți vedea din interior”, le-a transmis Yoav Gallant soldaților din Brigada Givati.

„Ordinul va veni”, a adăuga el, potrivit Times of Israel.

Ofensiva în Gaza va fi "lungă și intensă"

Șeful Comandamentului Sud al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), generalul-maior Yaron Finkelman, spune că ofensiva terestră așteptată în Fâșia Gaza va fi „lungă și intensă”.

„Acest război ne-a fost impus, cu un dușman crud care ne-a rănit foarte mult. Dar i-am oprit... îi lovim puternic”, le-a transmis joi Finkelman trupelor de lângă granița cu Gaza.

„Acum, manevra va muta luptele pe teritoriul lor. Îi vom învinge pe teritoriul lor”, spune el. „Va fi dificil, lung și intens”, a explicat el.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ofensiva în Gaza va fi "lungă și intensă"

Ofensiva în Gaza va fi "lungă și intensă", spune Yaron Finkelman 

[Sursa foto: Times of Israel]

Premierul Israelului, Beniamin Netanyahu le-a spus soldaților de lângă granița cu Gaza că Israelul este pe drumul spre o victorie majoră.

„Vom câștiga cu toată puterea”, spune Netanyahu grupului de soldați. „Tot Israelul este în spatele vostru și ne vom lovi puternic dușmanii, astfel încât să putem obține victoria.”

Ce urmărește Israelul prin incursiunea în Fâșia Gaza

Armata Israelului are două obiective cruciale în viitoarea ofensivă terestră în Gaza: eliberarea ostaticilor luați de gruparea Hamas, precum și distrugerea "teroriștilor" islamiști care au declanțat atacul de sâmbătă, 7 octombrie.

Israelul, care a promis să eradicheze Hamas după atacul de amploare comis sâmbăta trecută, repetă faptul că fiecare membru al mişcării islamiste urmează să fie ucis, pe primele poziţii ale listei aflându-se presupusele două creiere din spatele atacului.

''Teroriştii Hamas au două opţiuni: să fie ucişi sau să se predea necondiţionat. A treia opţiune nu există'', a dat asigurări ministrul apărării israelian, Yoav Gallant.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza din 2007 şi considerată organizaţie teroristă de Uniunea Europeană şi SUA, a dat asigurări că ''nu se teme''.

Egiptul permite accesul unor convoaie umanitare

Ajutoarele umanitare așteptate de palestinienii din Fâșia Gaza vor putea începe să tranziteze prin punctul de trecere Rafah, dinspre Egipt, vecin cu enclava aflată sub asediu de când Hamas a atacat Israelul, au anunțat președinții american și egiptean.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

România va trimite în Fâşia Gaza asistenţă internaţională cu titlu gratuit constând în produse alimentare şi articole de cazarmament, anunţă Guvernul de la București.

Potrivit unui comunicat transmis de Executiv, premierul Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a convocat, joi, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Conform anexei la Hotărârea CNSU 38/19.10.2023, România va trimite în Fâşia Gaza 30 tone de conserve de legume, 10 tone de ulei de floarea soarelui, 20 tone de zahăr, 10 tone de orez, 20 tone de făină, 20 tone de apă minerală, 500 de corturi, 2.000 de paturi, 2.000 de saltele, 2.000 de pături, 4.000 de cearşafuri, 2.000 de perne, 4.000 de feţe de pernă, 2.000 de saci de dormit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si