Close sidebar
Close sidebar

Investigație: Agenții ruși ar fi vinovați pentru boala misterioasă care a afectat diplomații americani. Cum se manifestă sindromul Havana?

O investigație care a durat cinci ani de zile a dezvăluit că rușii ar fi vinovați pentru starea de sănătate a mai multor diplomați americani. Detaliile sunt șocante!

Stefania Pavel,

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Afecțiunea, cunoscută sub numele de sindromul Havana, este acum legată de o unitate secretă a serviciilor secrete rusești din Tbilisi, Georgia, numită Unitatea 29155, informează SAN.

O investigație amplă care a durat cinci ani de zile, realizată de CBS "60 Minutes", The Insider și Der Spiegel din Germania, a dus la identificarea sursei atacurilor. Așadar, potrivit raportului, grupul este format din asasini și sabotori care folosesc sisteme de contra-supraveghere, otravă și alte tehnologii avansate asupra dușmanilor lor.

Imagine reprezentativă pentru un spital.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Papa Francisc, apel emoționant la pace în mesajul „Urbi et Orbi” după slujba de Paște

Ce simptome au avut diplomații americani?

Printre simptomele cu care s-au confruntat oficiali ai Agenției Centrale de Informații, oficiali ai Biroului Federal de Investigații, oficiali ai Casei Albe și, în unele cazuri, soțiile și copiii acestora se numără țiuituri acute în urechi, urmate de dureri pătrunzătoare, vertij, greață și probleme cognitive de durată. În anul 2016 a existat prima mențiune despre acest sindrom.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Jurnalistul Christo Grozev, care i-a identificat pe cei din spatele otrăvirii în 2020 a regretatului Alexei Navalny, a declarat că a găsit un e-mail care leagă unitatea de informații rusească de o cerere din partea guvernului rus pentru "capacități potențiale de arme acustice non-letale", menționează sursa citată.

Tot el a spus că fiul unui comandant al unității 29155 în Tbilisi ar fi vinovat, deoarece datele lui au fost folosite atunci la conectare.

Imagine reprezentativă pentru spital.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Israelul ar fi bombardat consulatul și reședința ambasadorului Iranului în Siria. Un comandant al Gărzilor Revoluţiei Iraniene a fost ucis

Experții au explicat în această investigație că arma potențială este nedetectabilă și folosește tehnologia cu microunde pentru a emite o frecvență capabilă să afecteze țesuturile moi din creier. În total, există aproximativ 1.000 de rapoarte de cazuri de sindrom Havana. Cu toate acestea, Departamentul de Stat al SUA susține că nu există dovezi concrete care să implice Rusia, iar CIA a declarat că este puțin probabil ca acest sindrom să fie "eforturile unui adversar străin".

"În mod consecvent, a existat o legătură cu Rusia. A existat un anumit unghi în care au lucrat împotriva Rusiei, s-au concentrat asupra Rusiei și s-au descurcat extrem de bine", a spus Edgreen, conform sursei citate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI