Anunțul a fost făcut de primarul comunei Dărmănești, Valentin Mihalache în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local. Cu accent pe modernizarea infrastructurii și dezvoltarea serviciilor medicale, primarul a obținut aprobarea pentru două proiecte-cheie.

În primul rând,s-a semnat contractul pentru modernizarea drumurilor comunale din Dărmănești, în cadrul programului Anghel Saligny. Acest proiect are ca obiectiv asfaltarea a 5.586 de metri de drumuri comunale, inclusiv străzi importante precum strada Învățătorului, strada Florilor și strada Dumitru Popescu.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 9.016.871,29 lei, fiind finanțat cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

În cadrul aceleiași ședințe, au fost aprobate și două proiecte esențiale pentru comunitatea din Dărmănești: înființarea unui parc fotovoltaic și a unui spital de recuperare neuromotorie. Cele două inițiative au fost susținute de majoritatea consilierilor, într-un vot favorabil dat de 9 membri ai Consiliului Local (7 PNL, un consilier PSD și un consilier USR).

Locuitorii ar putea avea facturile la energie electrică reduse cu până la 50%

Parcul fotovoltaic, o investiție semnificativă, va aduce multiple beneficii în comunitate, inclusiv încasări la bugetul local prin concesionarea terenului, vânzarea energiei electrice în excedent și crearea a cel puțin 30 de locuri de muncă locale.

Locuitorii care încheie contracte cu această societate vor beneficia și de reduceri semnificative la factura de energie electrică, de până la 50%.

Pe de altă parte, proiectul spitalului de recuperare neuromotorie reprezintă o investiție majoră în domeniul sănătății.

Acesta va include secții specializate în recuperare neuromotorie, recuperare balneo-fizio-terapie și îngrijire paliativă.

O altă veste bună este crearea a aproximativ 100 de locuri de muncă și a 120 de spații de cazare și îngrijire, oferind servicii medicale de spitalizare continuă într-o clinică conform standardelor europene. Prin aceste inițiative, se estimează că veniturile bugetului local vor crește prin impozite și taxe, iar comunitatea va avea acces la un portofoliu diversificat de servicii medicale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si