Close sidebar
Close sidebar

Ioan Niculae rămâne în penitenciar. Tribunalul Constanța a respins cererea de liberare condiționată

Tribunalul Constanța a respins cererea de liberare condiționată a omului de afaceri Ioan Niculae.

Diana Puiu,

Ioan Niculae rămâne în penitenciar. Tribunalul Constanța a respins cererea de liberare condiționată

[Sursa foto: RomâniaTV.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Omul de afaceri Ioan Niculae rămâne în arest, după ce Tribunalul Constanța a respins cererea de liberare condiționată.

"Admite contestaţia declarată de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanţa împotriva sentinţei penale nr.2420/10.11.2021, pronunţata in dosarul nr.7971/256/2021 al Judecătoriei Medgidia. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi, soluţionând cauza, respinge, ca neîntemeiată, propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Niculae Ioan. Stabileşte termen de 3 luni, la expirarea căruia propunerea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită. Înlătură din sentinţa penala contestată dispoziţiile de admitere a propunerii de liberare condiţionata şi de punere în libertate a condamnatului”, conform instanței.
Omul de afaceri a formulat mai multe cereri de liberare condiționatăcare, dar care i-au fost respinse, iar în luna noiembrie, Judecătoria Medgidia a admis cererea sa de liberare, atacată ulterior de Tribunalul Constanța.

Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul combinatului chimic din Bacău, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în februarie 2021, în urma acuzațiilor de instigare la evaziune fiscală și spălare de bani.

Pedeapsă definitivă pentru Ioan Niculae

Ioan Niculae îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În 1997, CIC Bacău este privatizat, iar o mare parte din acțiuni sunt preluate de la  FPS, printr-un contract de privatizare, de grupul InteAgro, al lui Ioan Niculae.  În același an, în decembrie, în condițiile asumării, prin contractul de privatizare, se realizează preluarea unor investiții de 256 de miliarde de lei vechi, sumă ce ar fi trebuit să acopere problemele de mediu.  

La începutul anilor 2000 unitatea rămâne cu 1400 de angajați, iar în 2005, când orașul ar fi trebuit să aibă un nou combinat din suma primită, combinatul intră în insolvență din cauza reducerii subvențiilor alocate agricultorilor, dar și a scăderii cursului dolarului în raport cu moneda națională. 

În 2014, anul în care Amurco, succesoarea Sofert, intră în insolvență, ultimii angajați cer ajutorul sindicatului pe motiv că nu mai au din ce trăi, asta pentru că angajatorul nu i-a mai plătit de trei ani.  

Sute de arii din România sunt otrăvite de substanțe chimice și deșeuri, iar alte zeci de suprafețe sunt întinse în apropierea orașelor din țară. În urma distrugerii industriei chimice au rămas tone de deșeuri toxice, multe dintre ele radioactive și azi, după ani de zile.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI