Close sidebar
Close sidebar

Ioana Băsescu a scăpat de închisoare! Cum a reușit fiica fostului președinte să scăpe și de acuzațiile din dosarul Nana

Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu a scăpat de toate acuzațiile din dosarul „Nana”. Acesta privește un transfer a aproape 2.000 de hectare.

Stefania Pavel,

Ea este Ioana Băsescu.

[Sursa foto: Colaj Facebook & iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fiica fostului președinte Traian Băsescu a scăpat de toate acuzațiile din dosarul „Nana”, care a început în mai 2015. Potrivit procurorilor de la Parchetul General, condus pe atunci de Tiberiu Nițu, funcționarii primăriei Nana, județul Călărași, ar fi retrocedat ilegal 128 de terenuri agricole și ar fi prejudicat comuna cu peste 3 milioane de lei.

Câți bani ar fi dat Ioana Băsescu pe terenul arabil din Nana?

La acea vreme, chiar Parlamentul a deschis o anchetă, care să verifice tranzacțiile cu terenuri din respectiva comună. Mai precis, Ioana Băsescu ar fi achiziționat 290 de hectare de teren arabil în localitatea Nana din județul Călărași pentru suma de 1,3 milioane de euro, bani despre care aceasta spunea că ar proveni dintr-un credit bancar de un milion de euro luat de la CEC Bank, dar și din munca prestată de ea.

Acum, Tribunalul din Călărași a dispus încetarea procesului penal și a fost ridicat sechestrul de pe terenurile Ioanei Băsescu, pe care le va putea folosi. De asemenea, instituția a decis încetarea urmăririi penale pentru alți 10 inculpați din dosarul Nana, deoarece faptele s-au prescris.

Ea este Ioana Băsescu.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Când se plătesc pensiile în luna martie 2024. Guvernul aprobă normele de aplicare ale legii pensiilor

Elena Udrea și Ioana Băsescu au scăpat definitiv de condamnările din dosarul campaniei pentru Traian Băsescu

Totodată, anul trecut, Ioana Băsescu a scăpat de condamnare în dosarul finanţării campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009.

Decizia de respingere a recursului în casaţie a fost luată de un complet de judecători format din magistraţii Elena Barbu, Hermina Iancu şi Mihail Udroiu.

"Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei penale nr. 232/A din data de 11 iulie 2023, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Secţia penală, în dosarul nr.5230/2/2017.

Cheltuielile ocazionate de soluţionarea recursului în casaţie formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 22 noiembrie 2023", se arată în decizia instanţei.

Imagine cu Ioana Băsescu alături de tatăl său.

[Sursa foto: Viva]

Citește și: Incident feroviar în Giurgiu: un vagon cisternă plin cu propan a deraiat. Pompierii au intervenit la fața locului

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ioana Băsescu avea de ispășit o condamnare de cinci ani de închisoare pentru instigare la delapidare şi spălare de bani. Alături de ea, Elena Udrea, dar și ceilalți inculpați, respectiv Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltări, Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea și Ioan Silviu Wagner, director general al companiei Oil Terminal au fost scutiți de pedepse.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI